Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Palīgs vecākiem un bērniem

Pirmo reizi Latvijā nācis klajā izdevums, kas palīdz vecākiem savu sportā iesaistīto atvašu audzināšanā, kā arī ļauj rast pareizos sadarbības risinājumus bērnu pilnvērtīgai attīstībai un lielāku panākumu gūšanai. Augstākās klases golfa apmācības profesionāles palīdz izprast, kā pareizi reaģēt uz uzvarām un neveiksmēm, turklāt ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem.

Zviedrijas autoru, sportā atzītu apmācības autoritāšu Lynn Marriott un Pia Nilsson darba burtnīcu "Vecāku loma nākamo sportistu audzināšanā" ar Starptautiskās olimpiskās komitejas programmas "Olimpiskā solidaritāte" atbalstu latviešu valodā izdevusi Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Golfa federācija.

Izdevums paredzēts visiem vecākiem neatkarīgi no viņu bērnu izvēlētā sporta veida un iecerēto nākotnes panākumu līmeņa. Tā kā reakcija uz savu bērnu veiksmēm un neveiksmēm sportā ļoti ietekmē jauno sportistu pieredzi, kas var iegūt gan pozitīvu, gan negatīvu virzību, vecākiem ieteikts apzināties savas rīcības iespējamās sekas un pilnveidot arī sevi. Izdevuma autores atgādina, ka vecākiem ir viena no nozīmīgākajām un ietekmīgākajām lomām jaunā sportista izaugsmē, tādēļ nepieciešama izvērtēta un objektīva reakcija uz bērna sasniegumiem un neveiksmēm.

Brošūras mērķis ir palīdzēt vecākiem atbilstošāk reaģēt sportā saspringtās situācijās, un pozitīvā pieredzē pārvērst arī zaudējuma mirkļus, izvairoties no emocionālu svārstību izraisītām negatīvisma izpausmēm. Vecākiem izdevums palīdz novilkt robežu starp sevi un bērnu sportā, kā arī rosināt jauno sportistu pašiniciatīvu snieguma uzlabošanā.

Autores mudina vecākus radīt vidi, kurā jaunajam sportistam attīstās veselīgs pašvērtējums, kas nav atkarīgs no uzvarām, zaudējumiem vai iegūtajiem punktiem. Par ļoti svarīgu atzīta bērna snieguma nošķiršana no viņa pašcieņas novērtējuma, jo tikai tā iespējams gūt vislabākos panākumus.

Marriott un Nilsson līdzšinējā apmācības karjerā ir darbojušās kā augstākās kategorijas golfa treneres un konsultantes dažādos attīstības projektos. Nilsson pēc profesionālas sportistes karjeras noslēguma no 1990. līdz 1999.gadam bija arī Zviedrijas nacionālās golfa izlases galvenā trenere, savukārt Marriott kopš astoņdesmitajiem gadiem ir treniņu direktore un konsultante dažādās augstākā līmeņa apmācības programmās ASV un Eiropā.

Pēdējās izmaiņas , 07.10.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē