Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krištopanam Sirmā kauss

Par Mārtiņa Sirmā virtuves pastāvīgu klientu kļūs Vilis Krištopans, kurš sestdien "Viesturos" uzvarēja pavārmākslas lielmeistara rīkotajā turnīrā. Pie dažādām nopelnu un veicināšanas balvām lieliskajā rudens dienā tika arī prāvs skaits citu golferu, kuri kādu Sirmā pārziņā esošu mielošanas vietu varēs apmeklēt lūgto viesu statusā.

Priecājoties par kuplo dalībnieku skaitu, Sirmais sacensību atklāšanā atzina, ka pats pirmo reizi mūžā ir ticis pie hobija. Laikam nav pat jāpaskaidro, kāda brīvā laika aizraušanās var būt pavāram, kura restorāns darbojas golfa laukumā.

Neraugoties uz pagaidām nelielo spēlēšanas pieredzi, Mārtiņam pat bija jāizpilda turnīra atklāšanas sitiens (skat. Dienas foto). No pirmā tee bumbiņa aizlidoja, un, kā atzina spēlētāju vidū bijušais "Ozo" pro Arturs Krukovs, šādu nervus kutinošu situāciju būtu grūti izturēt arī daudz pieredzējušākiem golferiem.

Meistarīgāko dalībnieku konkurencē Krištopanam uzvaru HCP neto ieskaitē nodrošināja 76 sitieni (+6 virs PAR), kas atbilstoši turnīra nolikumam pārvērtās neto 72 sitienos. Krietni vējainajā laukumā otrais ar neto +4 virs PAR bija Mārtiņš Pukše, bet trešo vietu ar tādu pat neto rezultātu ieņēma Normunds Sams, kuru zemākā pozīcījā atvirzīja HCP starpība.

Kā atzina uzvarētājs, neizlaist uzvaru no rokām viņam palīdzējis Sirmā noorganizētais pitstops, kas ar gardām un spēcinošām uzkodām atjaunojis spēkus. Jāpiebilst, ka tāda pati iespēja bija arī visiem citiem spēlētājiem, taču daži to prata izmantot labāk. Par pirmo vietu iegūtā ēdināšanas karte ļaus Krištopanam vairākkārt apmeklēt kādu Sirmā kafejnīcu vai restorānu uz iestādes rēķina.

Otrajā ieskaites grupā, kur lielāku handikapu īpašnieki uz balvām pretendēja stableford spēlē, uzvarēja Juris Burdastovs, kurš pirmo reizi golfera karjerā piedalījās lielizmēra turnīrā. Iekrājis 40 punktu, Burdastovs par diviem punktiem apsteidza otrās vietas ieguvēju un "Viesturu" laukuma pastāvīgo spēlētāju Rihardu Dzeni, bet trešais ar 37 punktiem bija Edvīns Mazjānis.

Atsevišķajā junioru konkurencē galveno balvu nopelnīja Linda Dobele, apsteidzot Annu Diānu Švanku un Robertu Bišu. Lindas rezultāts bija 78 bruto un 75 neto sitieni, kas Latvijas junioru izlases spēlētājai nodrošināja divu punktu pārsvaru pār tuvāko sāncensi.



Apetīti veicinošas balvas saņēma arī labākās dāmas katrā ieskaites grupā - Lidija Gavrilova un Gunta Eniņa. Tāpat pa relaksējoša sestdiena vakara dzēriena tilpumam tika tālāko izsitienu autoriem (Inetai Kroderei-Imšai, Artūram Krukovam) un tuvāko trāpījumu karogam lietpratējiem (Jānim Ķuzānam, Vilim Krištopanam).

Saprotams, ka golferi novērtēja arī Sirmā profesionālo meistarību, jo apetīte pēc golfa laukumā pavadītajām stundām ir lieliska neatkarīgi no gadalaika.

Uz nākamo sezonu Sirmais ir apņēmies savu turnīru sarīkot vēl iespaidīgāku, solot vērst plašumā un dziļumā jau tā solīdo balvu klāstu.

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē