Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

10 miljoni pārspēlē

Izcili izsitot bumbiņu no sekla ezera ūdens, Bill Haas svētdien Tūres čempionātā paveica arī visu turpmāko, lai kļūtu par "FedEx" kausa ieguvēju sezonas kopvērtējumā. Uzvaru turnīrā Haas pret citu ASV golferi Hunter Mahan nodrošināja pārspēlē, kuras likme šoreiz bija nepilni 10 miljoni ASV dolāru.

Haas vēlāk teica, ka situācija pārspēles otrajā bedrītē bija klasiska 'visu vai neko'. No bunkura sitot uz grīnu, Haas bumbiņa bija noripojusi ezerā un palika seklumā. Līdz pusei iegrimušo bumbiņu Haas ar piča vedžu izsita tik precīzi, ka PAR izglābšanai atlika trāpīt metru tālu ripinājumu. Savukārt ar PAR nākamajā bedrītē Haas ne tikai izcīnīja šogad pirmo uzvaru, bet arī norošināja "FedEx" kausa galveno balvu - 10 miljonus dolāru.

Mahan vēlāk atzina, ka, Haas noķerot ūdeni, tobrīd jau uzskatīja bedrītes izspēli par uzvarētu. Turnīra pirmajā raundā Mahan pats bija analoģiskā situācijā, un no ūdens bumbiņu trāpīja piecu metru attālumā no karoga. Taču Haas visus pārsteidza ar neticamu precizitāti, bet Mahan bērdija puts aizskrēja pa bedrītes maliņu.

"Izskatījās, ka Haas šonedēļ bija lemts uzvarēt," teica Mahan. Savukārt Haas sacīja, ka viņam "ļoti paveicās, un notikušais ir diezgan neticams".

No noslēguma turnīra 30 dalībniekiem Haas "FedEx" kausa rangā pirms Tūres čempionāta bija 25.vietā.

Naudas balvu summā "East Lake Golf Club" laukumā Haas nopelnīja 11,44 miljonus dolāru, bet otrajā vietā palikušais Mahan saņēma par 9,876 miljoniem mazāk. Uzvara Haas arī ļāva nopelnīt uzaicinājumu dalībai Prezidentu kausa izcīņā.

Tūres čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 26.09.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē