Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Prezidenta anšlāgs

"Viesturu" laukums svētdien bija golferu pārpildīts, 30 komandām lieliskā un saulainā dienā pretendējot uz Prezidenta kausu. Vislabāk veicās Andrim Staklim un Elvijam Vēberam, kuri duetā viens otra spēli spēja vislabāk papildināt, un viņu vārdi uz kausa tiks iemūžināti jau kā turnīra desmitās gadskārtas uzvarētājiem.

Tik daudz golferu vēlējās piedalīties GK "Viesturi" prezidenta Gunāra Pīlādža iedvesmotajā turnīrā, ka diviem cipariem rakstāms komandu skaits starta listē vairs nekādi neierūmējās. Spēlējot visiem vienlaicīgi pēc shotgun sistēmas, 60 golferu ietilpšana deviņu bedrīšu laukumā varētu pretendēt uz "Viesturu" rekordu.

Paturot prātā iepriekšminēto, gandrīz sešas sacensību stundas var ieskaitīt kā daudzmaz raitu kustību laukumā, turklāt tradicionāli Prezidenta kausa izcīņai arī šoreiz golferu mundrumu uzturēja pitstops. Tieši tas palīdzēja pēc intensīvas golfa un pēcgolfa programmas trešajā Latvijas vizītes dienā atgūties pulciņam Somijas golferu. Tā kā viņi spēles laiku "Viesturos" bija rezervējuši vēl pirms sezonas kalendāra īstas izveidošanās, ārpus sacensībām ziemeļdēli nekādi nevarēja palikt.

Ņemot vērā sacensību arvien lielāko popularitāti, Pīlādzis apsolīja nākamajā sezonā rīkot atsevišķu Prezidenta kausa izcīņu junioru vecuma golferiem. Tas ļaus izbrīvēt vismaz daļu starta vietu, kā arī sniegs vēl vienu labu iespēju sacensties jaunatnei.

Lai liktu fundamentu nākotnes plāniem, jau šoreiz apbalvoja labākās komandas junioru konkurencē, un pirmās bija Linda Dobele un Lilita Pelčere, kuras kopējā rezultātu sarakstā ierindojās 6.vietā.

Savukārt cīņā par pirmo vietu neto scramble spēlē Staklim un Vēberam (skat. Dienas foto) uzvaru garantēja laukuma izspēlēšana ar 73 sitieniem, kas neto vērtējumā nozīmēja 60 sitienu rezultātu. Par vienu neto sitienu atpalika uzreiz trīs komandas, un vietu sadalījumā izšķirošs kļuva duetu spēles handikaps. Tādējādi otro vietu ieguva Guntars Dobelis un Māris Kurilovičs, trešie bija Jurģis Pastors un Toms Rēdlihs, bet ārpus trijnieka palika Mārtiņš Pukše un Imants Krēsliņš.

Harijs Bariss un Andris Bariss laukumu izspēlēja ar 67 bruto sitieniem, kas bija dienas labākais stroke rezultāts, un neto ieskaitē tēvam ar dēlu deva 5.vietu.

Nākamo sestdien "Viesturos" risināsies sezonas pēdējais individuālais atsevišķais turnīrs - golfu ne tikai no kluba mājas virtuves puses iepazinušā Mārtiņa Sirmā kausa izcīņa. Cerams, rudenim pietiks pacietības, lai ilgāku laiku vēl pietaupītu savu mērcēšanas prasmes.

Pēdējās izmaiņas , 25.09.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē