Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņa par 10 miljoniem

ASV PGA tūrē nedēļas nogalē risināsies izšķirošie notikumi cīņā par "Fed Ex" kausu - pieciem golferiem ar uzvaru Tūres čempionātā pietiks, lai saņemtu sezonas 10 miljonu dolāru balvu. Sezonas kulminācijas turnīrā Atlantā piedalīsies 30 golferi, kas ieņem augstākās vietas "Fed Ex" rangā.

Skaidras pozīcijas pirms Tūres čempionāta ir pieciem "Fed Ex" līderiem - Webb Simpson, Dustin Johnson, Justin Rose, pasaules ranga līderim Luke Donald un Matt Kuchar uzvara nozīmēs arī pirmo vietu sezonas kopvērtējumā un naudas balvu džekpotu. Citiem dalībniekiem uzvarai kopvērtējumā ar pašu izcīnīto pirmo vietu būs par maz, un lielo balvu varēs saņemt tikai gadījumā, ja neveiksies kādam no pašreizējiem līderiem.

Anglis Rose jau atzinis, ka domas par tik iespaidīgām balvām nekādi nepalīdz spēlēt labāku golfu, un 10 miljoni rada pamatīgu spiedienu. Savukārt viņa tautietis Donald pastāstīja, ka cenšas nedomāt par naudu, bet koncentrējas uz uzvaru un vēl viena svarīga titula gūšanu.

"Man ir divas mājas, un nav tā, ka pašlaik nevarētu atļauties nopirkt kādas lietas. Materiālām lietām es netērēju daudz, un nauda man nav nozīmīgs faktors," piebilda Donald, kurš vēl ne reizi nav uzvarējis "Major" turnīrā.

Tūres čempionāta balvu fonds ir astoņi miljoni dolāru, no kuriem 1,44 miljonus saņems uzvarētājs. Sacensības no ceturtdienas līdz svētdienai risināsies "East Lake Golf Club", kur spēlēt mācījies Bobby Jones.

Pirms gada Tūres čempionātā uzvarēja Jim Furyk, saņemot gan "Fed Ex" 10 miljonus, gan 1,35 miljonus dolāru par uzvaru turnīrā.

Pēdējās izmaiņas , 21.09.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē