Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ieraksti lielajos rangos

Eiropas amatieru turnīru kalendārā vēl palikuši daži nacionālie "Open", taču radikālas izmaiņas starptautiskajos reitingos tie vairs neradīs, tādēļ ir vērts aplūkot, cik augstu šogad tikuši Latvijas spēlētāji. Nav grūti uzminēt, ka augstākajās pozīcijās R&A uzturētajā rangā ir māsas Puisītes, taču viņu vārdi sarakstos nav vienīgie. 

Latvijas vārdu visaugstāk R&A pasaules sieviešu amatieru rangā ir pacēlusi Krista Puisīte, pakāpjoties līdz 225.vietai, turpretim Māra Puisīte šonedēļ ierindota 576.vietā. Puisītēm kā Tekasas valsts universitātes golferēm būs iespēja vēl šogad uzlabot pozīcijas rangā, jo tajā ieskaita arī ASV studentu sporta (NCAA) turnīrus.

Turklāt, kā redzams, veiksmīgi startējot NCAA mačos, iespējams tikt pie lielākiem punktiem nekā uzvarot Latvijas amatieru "Open". Šogad Kristai visvairāk punktu deva 2.vieta Nīderlandes junioru "Open", kam seko uzvara NCAA "Claud Jacobs Intercollegiate", bet pirmā vieta "Latvian Open" ir trešā svarīgākā.

Savukārt Mārai lielāko punktu krājumu šogad deva uzvara Igaunijas "Open", taču situācija vēl var mainīties, jo NCAA kalendārā māsām šogad vēl četri turnīri spēlējami.

Zīmīgi, ka vietas R&A rangā un ASV augstskolu individuālajā rangā ir aptuveni līdzīgas. "Golfweek" rangā Krista kopš iepriekšējās studiju sezonas izskaņas ir 243.vietā, Māra - 522.vietā.

Vietu pasaules amatieru rangā Krista neuzskata par būtisku rādītāju, kas pašlaik būtiski ietekmētu viņas karjeru golfā, lai gan, protams, katram ir patīkami, ka ieguldītais darbs gūst novērtējumu arī reitinga skaitļu izteiksmē. Taču pēc uzvaras "Latvian Open" Krista atgādināja, ka vieta R&A pasaules amatieru rangā varētu būt svarīga tiem, kuri raugās uz iekļūšanu kādā ASV augstskolu komandā.

Tādēļ arī jāpalūkojas tālāk reitingā, kur pašlaik 1620.vietā ir Lietuvas "Open" čempione Linda Dobele, bet trešajā tūkstotī ierindotas Anna Diāna Švanka (2505.) un Dana Zālīte (2964.). Savukārt Ineta Krodere-Imša ar 3.vietu "Arclinea" Latvijas match-play čempionātā apliecināja, ka R&A rangā var iekļūt ne tikai esošās un topošās studentes. Pie pirmajiem punktiem rangā šogad tika arī Laila Forstmane (3302.).

Skarbāka konkurence valda R&A retinga vīriešu sadaļā, kur visaugstāk tikušais Latvijas golferis Dāvis Puksts ieņem 1628.vietu, bet Kārlis Broders šonedēļ ir 2070.vietā.

Ceturtā tūkstoša beigās ierindots Mārcis Broders (3990.), vēl pakāpi tālāk ir Roberts Eihmanis (4655.), bet pasaules golferu sestajā tūkstotī šonedēļ savu vārdu var atrast Jānis Spalviņš (5199.), Svens Ermansons (5340.), Rihards Tiļuks (5571.), Kristaps Krištopans (5687.) un Kristaps Tunsts (5753.).

Latvija R&A pasaules amatieru rangā

Sievietes

Vīrieši

Pēdējās izmaiņas , 15.09.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē