Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Skats uz Āziju

Profesionāļiem līdz šim galvenais cīņas lauks bija ASV un Eiropas PGA tūrēs, taču ik gadu spēkā pieņemas aziāti, un tas nepaliek nepamanīts arī amatieru apritē. Uz to pusi jau pavisam drīz dosies Latvijas komanda, kas nākamnedēļ Turcijā startēs „World Golfers Championship”.

Nākamajā sezonā Āzijas PGA balvu fonds sasniegs līdz šim nebijušus augstumus, un tiks sarīkoti arvien jauni turnīri. Nākamgad Āzijas PGA tūrē iekļausies vēl četri turnīri, bet kopējais balvu fonds sasniegs 23 miljonus dolāru, stāstīja tūres izpilddirektors Louis Martin.

Līdztekus jau esošajiem turnīriem tūrē būs „Pakistan Open”, pa vienam turnīram Malaizijā, Taizemē un Indijā. Jau tagad kalendārā ir 25 sacensības, kam varētu pievienoties vēl septiņi turnīri.

Rīkotāji uzsver, ka arvien jauni mači apliecina profesionālā golfa izaugsmi Indijā, Pakistānā un Malaizijā. Jo īpaši tiek cildināta Indija. Nu jau tradicionāli naudīgākais turnīrs būs „HSBC Champions” turnīrs novembrī Ķīnā.

Latvijas golferiem cerams, Āzijā veiksies jau laicīgāk. Ja arī daļai politiķu ir cits viedoklis, tad ģeogrāfi Antalju, kurp jau rīt dosies Latvijas komanda, nešauboties ieskaita Āzijas pusē.

Kapteiņa pienākumus ir uzņēmies Aigars Pērkums, un viņa pārraudzītajā komandā ir gatavi spēlēt Niklas Braathen, Normunds Mazjānis, Andris Forstmanis, Jānis Uzkliņģis un Juris Binde.

Pēc divām treniņdienām pirmdien sāksies pirmā no četrām sacensību kārtām. Lai gan spēle būs HCP neto formātā, konkurence turku zemē solās būt nopietna gan atsevišķajās individuālajās grupās, gan komandu cīņā. Veiksmes nevarēs būt par daudz, un to novēl arī golfs.lv!

Pēdējās izmaiņas , 17.11.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē