Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Kristai otrais "Latvian Open" kauss

Lai gan noturēt izcīnītu titulu ir daudz grūtāk nekā iegūt to pirmo reizi, Krista Puisīte to spēja, turklāt otro gadu pēc kārtas "Latvian Open" uzvarot ar rezultātu zem PAR. Kungu konkurencē pirmo uzvaru starptautiskā līmenī izcīnīja beļģis Mathias Boesmans, kam ceļi ar Kristu iepriekš bija krustojušies studentu mačos Teksasā.

Trīs kārtu summā Krista nospēlēja ar 215 sitieniem jeb vienu sitienu zem PAR, bet pēdējā raundā viņas rezultāts bija +2. Uzvarētājai trīs sitienus zaudēja Izraēlas golfere Hadas Libman, kam svētdiena bija mīnusā (-1), bet laureātu trijnieku noslēdza Māra Puisīte, no uzvarētājas atpaliekot septiņus sitienus.

Gan 2010.gadā, gan šogad Krista uzvarēja ar rezultātu zem PAR, kas ir nopietns meistarības apliecinājums, bet par savu nākamo mērķi Teksasas valsts universitātes studente izvirzījusi vairāku uzvaru gūšanu ASV studentu sporta (NCAA) sacensībās 2011./2012.gada sezonā.

"Labi, ka "Latvian Open" kausa vieta mājās nepaliks tukša," pēc uzvaras priecājās Krista. "Nospēlēju turnīrā diezgan labi, un ļoti priecājos par rezultātu otrajā dienā, jo līdz šim nekad nebija izdevies nospēlēt ar -7 zem PAR. Centīšos tās spēles sajūtas atsaukt atmiņā un noturēt arī citās sacensībās. Šodien, kad jutu, ka varu uzvarēt, nebija viegli koncentrēties spēlei, un tas ietekmēja rezultātu. Laikam pārāk atbrīvojos.. lielākā daļa spēles ir galvā," piebilda uzvarētāja

Savukārt Boesmans trijās dienās iekrāja 219 sitienus jeb +3 virs PAR. Otrais finišēja Itālijas spēlētājs Michele Cea, bet trešo vietu ieņēma Jani Hietanen no Somijas.

Labākais Latvijas spēlētājs vīriešu konkurencē bija 4.vietu guvušais Kārlis Broders. Trīs spēlētāji nospēlēja ar +12 virs PAR, taču atbilstoši nolikumam par vietu sadalījumu pirmajā sešiniekā augstāk tika Broders, jo sasniedza labāku rezultātu pēdējās 36 bedrītēs.

Boesmans pastāstīja, ka pēc laba rezultāta pirmajā dienā (-5 zem PAR) viņam turpmāk tik labi negāja, taču svētdien pēdējās deviņās bedrītēs golferis spējis saņemties, un tas palīdzēja viņam izcīnīt karjerā pirmo uzvaru nacionālajos "Open".

"Uz Latviju atbraucu, lai ar labu rezultātu tiktu augstāk pasaules amatieru rangā, un esmu priecīgs, ka mans plāns izdevās. Bija patīkami spēlēt interesantā un labā laukumā, Ceru, ka nākotnē man izdosies panākt savu mērķi un iekļūt profesionāļu tūrē," teica uzvarētājs.

Piedaloties 14 valstu spēlētājiem, "Latvian Open" startēja 100 kungu un 21 spēlētāja dāmu ieskaitē. Pēdējā kārtā svētdien cīņu turpināja 60 vīrieši un 18 sievietes, tādējādi laureātus nosakot 54 bedrīšu summā. Labākie "Latvian Open" spēlētāji ieguva ieskaites punktus pasaules amatieru rangā (WAGR).

Pēdējās izmaiņas , 07.08.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē