Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vilinošais un nezināmais match-play

Pēc ilga pārtraukuma golfa sabiedrībā atgriezies pilnvērtīgs match-play čempionāts, taču nošķirtības gadi rosinājuši golferiem daudz jautājumu. Bez nolikuma paragrāfiem skaidrojumu par „Arclinea” Latvijas match-play čempionāta būtību tālāk sniedz turnīra galvenais organizators Mareks Nemme.

Ja „Arclinea” Latvijas match-play čempionātā es zaudēju 1.kārtā, vai turnīrs man līdz ar to beidzas?

Nē. Turnīrs šādam spēlētājam tāpat kā 2. un 3.kārtas zaudētājiem atsākas 20.augusta rītā. 20.augustā neatkarīgi no panākumiem būs jāizspēlē divas spēles, turklāt interesantā grupu match-play formātā, kur cīņa ir par punktiem katrā bedrītē. Kā jau match-play, jāuzvar pēc iespējas vairāk bedrītēs un jāsakrāj pēc iespējas vairāk punktu.

Kas spēlēs finālu dienā 21.augustā?

Spēlēs pilnīgi visi turnīrā dalību ņēmušie spēlētāji. Jāizspēlē viena spēle, kas noteiks galīgo vietu sadalījumu. Šajā svētdienā „Ozo Golf Club” paredzēts liels golfa festivāls ar aptuveni 100 viesiem, kas spēli padarīs vēl aizraujošāku, un līderiem nervozāku. Visu dienu kluba priekšā slavenais pavārs Mārtiņš Rītiņš gatavos dažādus ēdienus golferiem un viesiem. Visas dienas garumā visi turnīra dalībnieki varēs arī baudīt „Masi” vīnus. Savukārt viesiem būs golfa apmācība un savi mazie turnīriņi. Ceru, ka komunikācijā ar viesiem golferi gana krāšņi raksturos savu spēli, lai piesaistītu golfam jaunus spēlētājus.

Kas pretendē turnīrā uz lielo balvu?

Absolūti jebkurš, kurš vinnējis kaut vienu maču turnīrā, pretendēs uz lidojumu divām personām biznesa klasē uz Dubaiju ar „Turkish Airlines”. Kaut vai viena mača uzvarētājs zaudētāju zara pašā apakšā. Tātad pietiek uzvarēt vienu spēli, lai iekļūtu loterijas dalībniekos. „Turkish Airlines” balvu saņems izlozes brīdī klātesošs spēlētājs. Izloze notiks apbalvošanas ceremonijas laikā - izvilks vienu rezultātu kartīti, un tajā ierakstītais uzvarētājs brauks uz Dubaiju.

Kas saņems pārējās balvas?

Būs vairākas balvas citās kategorijās:

1) Zaudējot uzreiz pirmajā spēlē pamatturnīrā, kas sāksies 1.augustā, spēlētājs turpinās spēlēt 20.augustā, kad turpinās cīnīties par Uzlecošās zvaigznes balvu – „Alfa Romeo” automašīnu uz nedēļu.

Savs „Alfa Romeo” uz nedēļu būs arī dāmām - balvu saņems turnīra uzvarētāja.

2) Visi, kas zaudēs kādā no nākamajām kārtām un pretendēs uz 17.-40.vietu, cīnīsies par „Miele” Izaicinājuma kausu. Balvā uzvarētājam – lieliska „Miele” universālā kafijas mašīna.

3) Apbalvos arī citus godalgotu vietu ieguvējus. Balvās būs pasaulslavenu dizaineru radīti dizaina priekšmeti un „Masi” vīni.

Cik izmaksā dalība turnīrā?

Par finālu dienām fiksēta dalības maksa ir 25Ls, green fee – bezmaksas. Spēlējot pirmās trīs sacensību kārtas (kungiem), jebkurā laikā „Ozo” laukumā green fee par spēli ir 10Ls. „Ozo” kluba biedriem un sezonas karšu īpašniekiem – bez maksas.

Kā tiks izveidots turnīra tīkls?

Kopumā 24 spēlētāji ar labāko HCP (uz izlozes dienu) būs izlikti, līdz ar to viņi savā starpā pirmajās divās kārtās netiksies. Astoņi visaugstāk izliktie dalību sāks tikai no 4.kārtas, kas notiks piektdien, 19.augustā.

Kā reģistrēs spēļu rezultātus?

Pirms spēles jāsaņem recepcijā speciālā „Arclinea” Latvijas match-play čempionāta rezultātu kartīte. Pēc spēles spēlētājiem pašiem kartītē jānorāda uzvarētājs un zaudētājs (grupu turnīrā - vietu sadalījums). Visu spēlētāju parakstīta kartīte jānodod recepcijā, kur reģistrēs spēlētāju fiksēto rezultātu, un kartītes uzglabās.

Kā es uzzināšu savu starta laiku?

Sacensību pārus nopublicēs uzreiz pēc izlozes. Spēlētājam tad caur „Ozo” recepciju jāsazinās ar sāncensi un jāvienojas par spēles laiku. Ja puses nespēj vienoties, par spēles laiku tiek noteikts attiecīgās nedēļas pirmdienas plkst. 16. Finālu dienās būs noteikts spēļu grafiks un piektdien pēcpusdienā būs zināms sestdienas spēļu starta laiki. Sestdienas otrā spēle jāsāk uzreiz, līdzko dalībnieki ir beiguši iepriekšējo spēli. Arī svētdienas spēļu starta laiki būs precīzi fiksēti.

Vai spēlētāja handikapam turnīrā ir kāda nozīme?

Tikai izliekot spēlētājus turnīra tīklā. Spēles notiek pēc klasiskiem match-play noteikumiem bez handikapa piemērošanas.

Vai mačā var būt neizšķirts?

Katru maču spēlē līdz galīgai uzvarētāja noteikšanai, vajadzības gadījumā atkārtoti spēlējot 1. bedrīti. Turpinājumā arī 18.bedrīti, ja uzvarētājs vēl nav noteikts, utt. Arī grupu match-play jānosaka galīgais vietu sadalījums. Tātad grupas match-play jānosaka visu vietu ieguvēji grupā, nepieciešamības gadījumā veicot pārspēli (dalītas vietas nav iespējamas).

Ko spēlētājiem darīt strīdus situācijās?

Tāpat kā pārējos divos Latvijas „Major” turnīros, arī šajās sacensībās galvenais tiesnesis būs Jorgen Jarve (T.28328496). Konsultācijas sniegs arī Kārlis Eniņš.

Vai turnīrs nav piemērots tikai singla handikapiem?

Golfa prakse rāda, ka match-play šķietami vājāks spēlētājs bieži vien var pārspēt spēcīgāku sāncensi ar noteiktu taktiku, un te nav tik svarīga noturība visas spēles garumā. Turklāt match-play formāts ir bauda jebkura spēles līmeņa golferim, un spēle būs no dzeltenajiem tee. Būtiski, ka balvas saņems ne tikai uzvarētāji, jo uz kausu pretendēs arī grupā par 41.-72.vietu. Kausi atšķirsies no Latvijas golfā nereti ierastajiem, jo ir dizainēti un izgatavoti speciāli šīm turnīram.

Līdz kuram datumam var pieteikties?

Pēdējais termiņš ir 26.jūlijs. Jau 1.augustā sāksies priekšsacīkstes.

Pēdējās izmaiņas , 21.07.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē