Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rojā pirmais hole in one!

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rojā pļavu golferi pulcējās uz divu dienu sacensībām - Pļavu golfa čempionāta 4.posmu, Kurzemes kausa 1.posmu un Austrumu un Rietumu komandu kausu. Sestdien pļavu golfa čempionāta turnīrs īpaši veiksmīgs izdevās Jānim Ciagunam no Siguldas, kurš bumbiņu no 126 metru attāluma raidīja bedrītē ar vienu sitienu.

Rojā uz Pļavu golfa 4.posmu bija bija ieradušies 22 spēlētāji, kas uzvarētāju noskaidroja izspēlējot trīs apļus jeb 18 bedrītes. Kungu konkurencē uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Gundars Rauza no Gulbenes, kas laukumu izgāja ar 74 sitieniem (+14), otro vietu ieguva Andris Vaivods no Rojas (79 sitieni), bet trešais pēc pārspēlēm Rolands Maišels (79 sitieni). Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Daiga Matisone.

Nākamajā dienā pēc viesmīlīgās vakara programmas, kurā tika kūpinātas vietējās zivis un baudīti Kurzemes labumi, tika noskaidroti Kurzemes kausa 1.posma uzvarētāji un labākā no komadām, kas spēlē Daugavas pretējos krastos.

Galvenais svētdienas mačs bija starp Austrumu un Rietumu komandām, kas norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas. Komandas sastādījā Rietumu un Austrumu komandu kapteiņi, kas tika ievēlēti no spēlētājiem, kas ieradušies uz sacensībām. Rietumu komandā spēlēja tie golferi, kam mājas laukums ir Daugavas kreisajā krastā, savukārt Austrumu komandā - visi, kas spēlē Daugavas labajā krastā.

Kopā tika izspēlētas 12 bedrītes jeb divi apļi. Pirmajā aplī spēlēja katras komandas pāris pret pāri izspēlējot labāko bumbu (scramble princips). Pēc pirmā apļa vadībā bija izvirzījušies Rietumu komandas pārstāvji ar rezultātu 2,5:1,5.

Otrajā aplī katras komandas spēlētājs spēlēja pret otras komandas spēlētāju individuāli match play formātā, kur labāki izrādījās Austrumu komandas pārstāvji 4,5:3,5.

Tā kā kopējais rezultāts bija neizšķirts 6:6, tad komandu kapteiņi Normunds Liepa (Rietumi) un Kaspars Dzērve (Austrumi) sacensību likteni izšķīra pārspēlē, kurā labāks izrādījās Dzērve, tādējādi nodrošinot Austrumu komandai uzvaru trešo gadu pēc kārtas.

Austrumu komandā startēja Kaspars Dzērve (kapteinis), Daiga Matisone, Sandra Kupce, Einārs Līsmanis, Kristaps Matisons, Ingars Matisons un Jānis Matisons.

Rietumu komandu pārstāvēja Normunds Liepa (kapteinis), Agnese Dambiņa, Zane Vaivode, Andris Vaivods, Augusts Rozefelds, Rolands Maišels, Andrejs Rozefelds, Arnis Maneks un Jānis Petrovič.

Paralēli komandu cīņām notika Kurzemes kausa 1.posms. Tajā tika izspēlēti divi apļi jeb 12 bedrītes. Uzvaru ar 55 sitieniem izcīnīja Kristaps Matisons no Valmieras, par vienu punktu atpalika Ingars Matisons, bet trešais ierindojās vietējais spēlētājs Rolands Maišelis (57 punkti). Dāmām Kurzemes kausa pirmajā posmā labāko rezultātu uzrādīja Zane Vaivode no Rojas, otrajā vietā ierindojās Daiga Matisone, bet trešā - Agnese Dambiņa.

Kurzemes kausa kopvērtējumā tiek ieskaitīti divi labākie posmi no trim. Nākamais posms notiks Usmā augusta vidū, bet finālposms norisināsies septembrī Rojā.

Nākamais Pļavu golfa čempionāta posms notiks 2.jūlijā Valmierā Avotu golfa laukumā, bet jau šajā nedēļas nogalē 18.jūnijā „Denderos“ pie Vaidavas notiks Denderu kausa izcīņa (starts pl.10:00).

 

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

 

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē