Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Dāsnais Līgo kauss

Uzņēmīgi un atsaucīgi cilvēki var paveikt lielas lietas, par ko golferi vēlreiz pārliecinājās svētdien "Viesturos" Līgo kausa izcīņā. Sirdsdāsnie spēlētāji varēja jautrā noskaņā sasniegt teicamus rezultātus un tikt pie daudzām balvām, bet mazulītes Līgas Pārslas Frīdmanes vecākiem tas palīdzēja saņemt ļoti brangu maciņu meitenītes veselības uzlabošanai.

Dodoties uz turnīru, pirmais brīnums golferus sagaidīja vēl pirms "Viesturiem" - no Jaunmārupes robežas uzklātais jaunais asfalts tagad ļauj uz golfa laukumu žvidzināt kaut vai ar "Lamborghini" vai kādu citu ceļam cieši pieplakušu ekstraklases spēkratu. Uz Līgo turnīru atbraukušajam Mārupes novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Bojāram golferi par šo lielisko darbu sarīkoja skaļas ovācijas.

Pati pasākuma iedvesmotāja Līga Pārsla uzvedās galvenajai personai piedienīgi, un labprāt sapazinās ar visiem turnīra rīkotājiem un atbalstītājiem. Novēlējumi pirms turnīra gan šoreiz nebija golfam gluži tipiski, piemēram, "Viesturu" īpašnieks Igors Mališkovs aicināja golferus neiztikt bez sliktiem sitieniem, lai to varētu konvertēt maksājumos, kas nonāktu lielajā ziedojumu kasē.

Apzinoties iespēju, kas nāk tikai reizi gadā vasaras saulgriežu laikā, golferi norādījumiem godprātīgi sekoja, un spēlētāji savus necilos sitienus konvertēja 4134 latos. Vēl apaļu tūkstoti latu pievienoja Mališkovs, pēc vienošanās ar savu dēlu Artjomu tādējādi atzīmējot atvases 18 gadu jubileju. Tā kā "DnB Nord" bankas atbalstītajā pasākumā arī viesi īpašo stikla vāzi nerimtīgi pildīja ar dažādu nomināciju banknotēm, ko kases turētājiem vēl jāpārskaita, var droši prognozēt, ka kopējā summa krietni pārsniegs 5000 latu.

Iepriekš piesauktā mērķtiecība bija ļoti svarīgs nosacījums tiem, kas pretendēja uz galveno balvu sitienu spēlē, jo neprecīzus sitienus pacietīgi vajadzēja atkārtot, līdz viss notika pēc labākā scenārija. Absolūti labāko rezultātu sasniedza Igors Pedo, kurš deviņas bedrītes izgāja ar 32 sitieniem jeb -3 zem PAR. Neļāvis savā rezultātu kartītē iemaldīties nevienam bugijam, Pedo bija gatavs arī lieliem izaicinājumiem. Piemēram, 13 ripinājumiem uz 5.bedrītes grīna, līdz beidzot bumbiņa nonāca tur, kur tai golfā pienākas būt.

Pēc līdzīgas bezkompromisu stratēģijas spēlēja arī Lidija Gavrilova, un ar 40 sitienu rezultātu izcīnīja pirmo vietu dāmu konkurencē. Vitālija Gavrilova uzrunu pirms sacensību sākuma dalībnieki gan noskatījās video, jo viens no Līgo turnīra klasiķiem darba pienākumu spiests uz laiku devies tālākā ceļojumā. Taču Lidija Gavrilova racionāli atzina, ka šādam pavērsienam ir arī pozitīvs aspekts, jo vīra prombūtnē tak var iztērēt vairāk naudas, un līdz ar to arī veicināt uzvarai vajadzīgo rezultātu.

Domāts - darīts, un Gavrilova dāmu pulciņā patiesi bija lielākā ziedotāja. Savukārt kungiem kā lielāko mecenātu godināja Viktoru Burbo, taču daudz no viņa neatpalika arī lielo Līgo kausu virs galvas pacēlušais Pedo. Savu artavu kopējam mērķim ziedoja arī trio no Latvijas hokeja golfa kopienas, ko pārstāvēja Edgars Masaļskis, Lauris Dārziņš un Armands Bērziņš.

Ar spēlēšanas beigām pasākums vēl ne tuvu nebija galā, un dažādās nominācijās uzvarējušie saņēma speciālas balvas. Izcelties varēja katrā bedrītē, un šādu iespēju vislabāk prata novērtēt Ainārs Počs. Trešajā bedrītē draivu piesitis vistuvāk grāvim, nākamajā bedrītē Počs ar pirmo sitienu tika vistuvāk grīnam, kas arī bija balvas vērtē. Valmierietis gandrīz tika arī laureātu trijniekā, tomēr pārējo flaita biedru atbalstīšana deviņu bedrīšu garumā bija prasījusi krietni daudz spēku, lai vēl izkonkurētu Burbo pārspēlē par 3.vietu. Taču vēl vienu balvu Počs saņēma, jo turnīra neoficiālā dāmu komiteja viņu atzina par turnīra seksīgāko vīrieti, kas ļaus pagodinošā titula īpašniekam nogādāt mājās "Meiteni Zilā".

Par golferu sastaigātās apetītes remdēšanu radoši un vispusīgi gādāja "Viesturu" kluba restorāna šefs Mārtiņš Sirmais un viņa komanda. Nez, vai Ginesa rekordos ir sadaļa par golfa klubu garāko meža gaļas desu, taču "Viesturi" uz šādu ierakstu varētu pretendēt, jo īpašais veidojums aizstiepās no kluba mājas terases līdz 9.grīna bedrītei. Alķīmiķu mākslas cienīga bija deserta sasaldēšana cietā konsistencē, Sirmajam izmantojot šķidro slāpekli vai kādu tamlīdzīgu substanci.

Līgo kausa faktiskais noslēgums krietni ieilga, jo daudzi golferi un pasākuma viesi nesteidzās mājup, bet gan baudīja lielisko vasaras pievakari. Rīkotāji un Līgas Pārslas vecāki ir pateicīgi katram ziedotājam neatkarīgi no tā, cik lielu summu katrs varēja meitiņai atvēlēt. Kopumā gaisotne "Viesturos" bija ļoti optimistiska, un visi pauda cerību, ka drīzā nākotnē Līgai Pārslai viss būs kārtībā.

Plašo balvu klāstu šoreiz rīkotājiem palīdzēja sagādāt "Pūre šokolāde", "Oriflame", "Veselības centrs 4", "Mārtiņa beķereja", SIA "Also" un daudzi citi, priecējot dalībniekus ar saviem pārsteigumiem. Savukārt "DnB Nord" bija gādājusi, lai skanētu mūzika, pitstopos nekā nepietrūktu, un maltīte būtu izdevusies. "Viesturi" pateicas visiem golferiem un visiem pārējiem, kuri palīdzēja sarīkot lielisko Līgo kausu.

Pēdējās izmaiņas , 12.06.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē