Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Woods gada labākais

Tiger Woods septīto reizi deviņās sezonās atzīts par gada labāko spēlētāju PGA tūrē. Piekto reizi karjerā Woods izcīnīja sezonas trīs prestižākās balvas, un šis gads viņa titulu kolekciju papildināja ar uzvarām sešos turnīros, tostarp divos „Major”.

 

Piekto reizi mūžā Woods par saviem var saukt trīs sezonas titulus – kā gada labākais spēlētājs pasaules rangu līderis ieguva Jack Nicklaus Trophy, Arnold Palmer balvu viņš saņēma kā labākais prēmiju naudas pelnītājs, bet Byron Nelson balvu nopelnīja par zemāko vidējo rezultātu.

 

„Būtība jau nav tajā, lai izcīnītu šīs balvas,” teica Woods. „Galvenais ir spēlēt tā, lai varētu tikt pie šīm balvām”.

 

Gada labākā spēlētāja balvas īpašnieku noteica tūres golferu balsojumā. Tomēr, lai cik interesanti būtu uzzināt kopējos balsojuma rezultātus, šādu informāciju tūres vadība atteicās atklāt.

 

Woods atzina, ka ir pagodināts par kolēģu atzinību, taču daudz svarīgāks viņam bijis pirmais šāds tituls 1997.gadā, kad izdevās gūt četras uzvaras, un „Masters” turnīrā triumfēt ar 12 sitienu pārsvaru.

 

Kopš 1997.gada Woods tikai divas sezonas – 1998. un 2004.gadā – netika atzīts par tūrē labāko spēlētāju. Abās „tukšajās” sezonās, kurās tik un tā tika gūts pa vienai uzvarai, Woods rekonstruēja savu svingu.

 

Par tūres gada labāko debitantu nosauca  Sean O'Hair. Viņš tūrē iekļuva pēc veiksmīga starta kvalifikācijā, jūlijā uzvarēja „John Deere Classic”, un sezonju noslēdza 18.vietā naudas listē ar 2,4 miljoniem dolāru. Jāpiebilst, ka šī bija viņam pirmā sezona PGA tūrē.

Pēdējās izmaiņas , 08.12.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē