Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Svētki izdevušies

Dažādu Latvijas novadu skolu audzēkņi un viņu sporta skolotāji ir gandarīti par veiksmīgi aizvadītajiem pirmajiem „Golfs ABC” sporta svētkiem, ko Latvijas Golfa federācija nedēļas nogalē sarīkoja „Viesturu” golfa laukumā, Jaunmārupē.

Vislabāk veicās Rojas vidusskolas komandai, kas laureātu trijniekā apsteidza tuvākos sekotājus Valda Zālīša Rīgas pamatskolu un Siguldas 3.pamatskolu. Taču vēl lielāks ieguvums par balvām visiem bija jaunu draugu iegūšana un kopības sajūta, ko nespēja samērcēt brīžiem uzlijušais nelielais lietus.

Ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas golfa kluba (R&A) atbalstu īstenotās „Golfs ABC” apmācības pilotprogrammas pasākumā deviņu skolu komandas draudzīgā noskaņā sacentās dažādās ar golfu saistītās sportiskās aktivitātes, vienlaicīgi gūstot pilnīgāku izpratni par spēli. Līdz šim treniņos apgūtās prasmes bērni varēja parādīt gan individuāli, gan grupās un komandās. Skolu komandās iekļāva dažāda vecuma dalībniekus no 1. līdz 6.klasei, turklāt obligāta prasība bija meiteņu līdzdalība.

Sacensību noslēgumā komandu sporta skolotāji apstiprināja, ka turpinās aktīvi darboties programmā, turklāt daļā skolu nākamajā mācību gadā “Golfs ABC” būs iekļauts mācību iestāžu piedāvātajās ārpusklases nodarbībās. Tikmēr vasarā komandu dalībnieki un citi skolu audzēkņi varēs trenēties sadarbības partneru golfa laukumos. Lai atbalstītu bērnu un jauniešu centienus, R&A nodrošinās apmācībai nepieciešamos junioru nūju komplektus.

Santa Puče, Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre: ”Lieliski izdevušies “Golfs ABC” svētki un to dalībnieku pozitīvās atsauksmes rosina Latvijas Golfa federāciju paplašināt projekta līdzšinējās robežas, tādēļ aicinām pieteikties arī citas skolas, kas vēlētos iesaistīties “Golfs ABC” programmā. Pašreizējo dalībnieku rezultāti apliecina, ka jau nākamgad daudzi “Golfs ABC” audzēkņi būs pienācīgā meistarības līmenī, lai olimpiskajā sporta veidā godam startētu Latvijas junioru golfa čempionātā.”

„Golfs ABC” apmācības pilotprogrammā izmanto speciālu SNAG (Starting New at Golf) inventāru un apmācības metodiku, kas ļauj vienkāršā un tajā pat laikā aizraujošā veidā ļoti efektīvi apgūt sporta veidā nepieciešamās pamatiemaņas. Lai darbotos programmā, skolēniem nav nepieciešamas priekšzināšanas golfa spēlē, un visa nepieciešamā apmācība bez maksas ir nodrošināta arī sporta skolotājiem. Sākotnēji “GolfsABC” programmā uzaicināja piedalīties skolas, kas ir netālu no golfa laukumiem, un līdz ar to skolēniem ikdienā ērti pieejami.

Svētku organizatori un dalībnieki pateicas AS “Gutta” un AS “Laima” par sniegto atbalstu.

Pēdējās izmaiņas , 16.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē