Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Sorenstam apsteidz visus

Dāmu ranga līderes Annika Sorenstam panākumi aizēnoja visas kungu izredzes kļūt par Eiropas Golfa žurnālistu (EGW) gada balvas īpašniekiem. Sorenstam kļuva par pirmo daiļā dzimuma pārstāvi, kas EGW gada balvu nopelnījusi vairāk nekā vienu reizi. Michael Campbell un Colin Montgomerie palika aiz uzvarētājas.

 

Sorenstam EGW atzinību izpelnījās otro reizi trīs gados, un piešķirto apbalvojumu nosauca par nozīmīgu atbalstu. „Šis bija jauks gads, un tā ir patīkama Ziemassvētku dāvana,” teica 35 gadus vecā spēlētāja.

 

Pārskatot Sorenstam panākumu sarakstu, kļūst skaidrs, ka bez balvas viņu atstāt nebūtu taisnīgi. Zviedriete uzvarēja 11 no 21 turnīra, kurā startēja, tostarp divos „Major”. 10 uzvaras tika gūtas LPGA tūrē, kur Sorenstam jau piekto gadu pēc kārtas finišēja pirmā Naudas listē, kā arī astoto reizi karjerā tika atzīta par LPGA sezonas labāko spēlētāju.

 

Septembrī Sorenstam kļuva par individuāli veiksmīgāko spēlētāju Solheim kausa izcīņas vēsturē, lai arī prestižā komandu balva tika amerikānietēm.

 

Eiropas PGA tūrē par labāko 2005.gada spēlētāju atzītais jaunzēlandietis Campbell neslēpa, ka uz EGW balvu cerēja pats, taču nenoliedza Sorenstam nopelnus. „Sezonā uzvarēt vairāk nekā 50 procentos turnīru ir atzīstams sasniegums,” teica „US Open” čempions.

 

 Trešais tuvākais pretendents uz EGW balvu bija Montgomerie, kam „British Open” tika otrā vieta, bet Eiropas PGA tūrē viņš sezonu noslēdza kā „Order of Merit” īpašnieks.

EGW balvu pasniedz par gada visizcilāko ieguldījumu golfā. Atzinību neatkarīgi no dzimuma var izpelnīties tikai golferis, kas dzimis Eiropā, vai sezonā lielākoties tur uzturas.

 

Pēdējās izmaiņas , 16.12.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē