Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

LGF par Distances mērītājiem

Ņemot vērā R&A un USGA vienoto paziņojumu, Latvijas Golfa federācija nolēma atļaut 2011.gadā atbilstoši sacensību Vietējiem noteikumiem un saskaņā ar golfa Noteikumu punktu 14-3 ("Mākslīgas ierīces, neparasts aprīkojums un aprīkojuma neparasta izmantošana") izmantot Distances mērīšanas ierīces (DMI), ievērojot turpmāk uzskaitītos ierobežojumus.

*Spēlētājs drīkst iegūt informāciju par distanci, izmantojot ierīci, kas mēra tikai distanci.

*Ja sacensībās spēlētājs izmanto distances mērīšanas ierīci, kas paredzēta citu faktoru mērīšanai vai izvērtēšanai, un var ietekmēt viņa/viņas spēli (slīpumu, vēja ātrumu, temperatūru, gaisa spiedienu u.tml.), spēlētājs pārkāpj Noteikumu 14-3 un viņu diskvalificē pat gadījumā, ja šāda neatļautā funkcija nav izmantota.

Piezīme! Tātad tādas ierīces kā plaukstas GPS, "iPhone", "SmartPhone" sacensībās ir atļautas, ja tās atbilst iepriekš uzskaitītajām prasībām un mēra tikai distanci. Spēlētājiem pilnībā jāizdzēš jebkuru citu pielietojumu vai programmu, kas spēj mērīt slīpumu, vēja ātrumu, temperatūru, gaisa spiedienu u.tml.

Atļauto ierīču piemēri:

*Speciāli izgatavoti golfa GPS

*Plaukstas GPS, "iPhone" un "SmartPhone" ar laukuma karti

**Pilnībā jābūt izdzēstām (atinstalētām) visām programmām, spēj mērīt slīpumu, vēja ātrumu, temperatūru, gaisa spiedienu u.tml.

**Ir atļautas programmas, kas spēj ieteikt nūjas izvēli tikai pēc distances informācijas, ja vien netiek sniegti padomi par sitiena veidu (pilns sitiens, pičs, pančs, drovs, feids utt.).

*Lāzera binokļi

Jorgen Jarve

Latvijas Golfa federācijas Noteikumu un Sacensību komitejas vadītājs

Pēdējās izmaiņas , 22.04.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē