Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Slavas brīdis Vācijai

Lai kā svētdien Arizonā noslēgsies "WGC-Accenture" match-play čempionāts, pirmdien pasaules rangā būs jauns līderis, jo Martin Kaymer izdevās iekļūt finālā. Ranga virsotnē vācietis aizstās Anglijas golferi Lee Westwood, kurš Tiger Woods ēras noslēgumā valdīja kopš 1.novembra.

Kaymer par pasaules ranga pirmo numuru kļūs 26 gadu vecumā un būs otrais vācietis pēc Bernhard Langer, kam tas izdevies. Kaymer teica, ka laimīgā kārtā nākamnedēļ nespēlē sacensībās, tādēļ viņam būs laiks palēnām apzināties, kas noticis.

"Taču droši varu teikt, ka ar šo mirkli varu lepoties ne tikai es, bet arī mana ģimene, visi, kas man palīdzēja, un arī visa Vācija," smaidot teica Kaymer, kurš pērn izcīnīja karjerā pirmo "Major", kļūstot par PGA čempionāta uzvarētāju.

Vietu match-play turnīra finālā Kaymer nodrošināja ar 1up uzvaru pār amerikāni Bubba Watson un cīņā par čempiona titulu tiksies ar angli Luke Donald. Kaymer atzina, ka uzvara pār Donald viņam ļaus justies daudz labāk nekā gadījumā, ja vadību rangā nāksies pārņemt pēc zaudējuma.

Kaymer ir izredzes kļūt par pasaules ranga tronī visilgāk valdījušo vācieti, jo Langer pirmā numura statusu noturēja trīs nedēļas, sākot ar 1986.gada 4.aprīli.

Donald finālā iekļuva pēc 6&5 pārliecinošās uzvaras pār amerikāni Matt Kuchar, kas anglim ļaus rangā pakāpties uz 3.vietu.

Iepriekš sestdien ceturtdaļfinālos Kaymer līdzīgā cīņā guva virsroku ar 1up pret spāni Miguel Angel Jimenez, bet Donald ar 5&4 bija pārāks pār ASV golferi Ryan Moore. Izspēlējot sestdien 27 bedrītes, Donald rēķinā bija 13 bērdiji.

Pēdējās izmaiņas , 27.02.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē