Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vizītes atskaņas

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Jacques Rogge nedēļas nogalē viesojoties Latvijā, sava uzmanības daļa tika golfam kā jau olimpiskam sporta veidam. Retais viesis arī saņēma uzaicinājumu atbraukt kādā siltākā gadalaikā un iemēģināt lieliskos Latvijas golfa laukumus.

Uzaicinājumu SOK prezidentam atbraukt atkārtoti jau golfa vizītē izteica Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Vitauts Tučkus, sestdien piedaloties sanāksmē, kur Rogge tikās ar nacionālo sporta federāciju vadību. Rogge gan atzinās, ka golfu nespēlē, taču veltīja cildinošus vārdus sporta veidam kopumā.

Golfa atgriešanās olimpiskajās spēlēs jo īpaši ir būtiska spēles ētikas dēļ, teica Rogge. Spēlē bez tiesnešiem izšķirošs ir pašu spēlētāju godaprāts, ko SOK prezidents augstu vērtē un uzskata par golfa lielāko devumu olimpiskajā kustībā.

Golfa sabiedrībai būtiski bija mirkļi pašā sanāksmes sākumā, kad Rogge pasniedza Olimpisko ordeni Vilnim Baltiņam senioram. Piesaucot Baltiņa devumu Latvijas olimpiskās kustības atjaunošanā, Rogge viņam pasniedza apbalvojumu, kādu līdz šim vēl neviens mūspusē nebija saņēmis. Tagad LOK un LGF goda prezidents ir vienā kompānijā ar aptuveni tūkstoti pasaules sporta un politikas izcilnieku, kas arī saņēmuši SOK augstāko apbalvojumu.

Vēlāk sarunā ar golfs.lv Rogge sniedza nelielu ieskatu par golfa atgriešanos olimpiskajās spēlēs 2016.gadā Riodežaneiro. Pēc SOK prezidenta teiktā kļuva skaidrs, ka Latvijas golferu izredzes pēc pieciem gadiem piedalīties olimpiskajā turnīrā līdzināsies neiespējamai misijai. Taču priekšlaicīgi pacelt balto karogu arī nav vērts, jo mērķi sasniedz tikai mērķtiecīgie.

Rogge pastāstīja, ka Riodežaneiro būs gaidīti pasaulē izcilākie profesionāļi, lai ar cīņām par olimpisko zeltu piesaistītu pēc iespējas vairāk skatītāju. Romantiskā amatierisma laiks olimpiskajās spēlēs ir beidzies, teica Rogge, ļaujot noprast, pasaulē lielākajam sporta forumam jābūt skatītājam tik pievilcīgam, lai reklāmu un televīzijas tiesību pircēji nejustos vīlušies.

Pēdējās izmaiņas , 21.02.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē