Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropai jauna sistēma

Eiropas tūres vadība uzklausīja jaunā kapteiņa Jose Maria Olazabal lūgumu un izmainīja komandas komplektēšanas sistēmu Ryder kausa izcīņai. Līdzšinējo sistēmu asi kritizēja pēc tam, kad Paul Casey pērn netika Eiropas golferu ducī, lai gan pasaules rangā bija 7.vietā.

Turpmāk vieta komandā, pirmkārt, būs garantēta Eiropas tūres naudas listes pirmajam pieciniekam, bet nākamās piecas vietas automātiski ieņems golferi, kuri pasaules rangā ir augstākajās vietās. Komandas kapteiņa ziņā paliks divas vakances, nevis trīs golferu izvēle kā līdz šim.

Iepriekš komandas noteikšanā pasaules rangam bija galvenā loma, bet golferu panākumi Eiropas tūrē pildīja otrā kritērija funkcijas.

Olazabal uzskata, ka jaunā sistēma nodrošinās viņam maksimāli spēcīgāko sastāvu, kas 2012.gadā spēs nosargāt Eiropai Ryder kausu.

Eiropas kapteinis 2010.gada turnīrā Colin Montgomerie kā trīs paša izvēlētos spēlētājus nosauca Luke Donald, Padraig Harrington un Edoardo Molinari, atstājot ārpus sastāva ne tikai Casey, bet arī divas uzvaras PGA tūrē guvušo Justin Rose. Vēlāk Montgomerie teica, ka komandas komplektēšanā kapteinim būtu jāpiešķir vēl lielākas izvēles tiesības.

Pēdējās izmaiņas , 11.02.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē