Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Golfa lieldraugs

Panākumi maina attieksmi - to vēlreiz apliecināja Venecuēlas prezidents Hugo Chavez, kurš iepriekš golfu bija nodēvējis par dīku buržuju izklaidi, taču pēc sava tautieša uzvaras ASV PGA tūres sacensībās revolucionārais sociālistu līderis pauda pavisam citu viedokli.

Novērtējot Jhonattan Vegas gūto uzvaru "Bob Hope Classic", beisbola fans Chavez uzrunā televīzijā applaudēja un slavēja 26 gadus veco golferi par panākumiem. Chavez klāstīja, ka nekad nav bijis pret golfu, lai gan pēc viņa kritikas par lielu zemes platību nelietderīgu izmantošanu Venecuēlā slēdza vairākus valsts naftas kompānijas līdz tam uzturētus golfa laukumus.

"Esmu laimīgs. Apsveiksim Vegas, kurš sakāva visus gringo! Lieliski, viņš ir Venecuēlas lepnums," sajūsminājās Chavez, kurš nekad nav laidis garām iespēju kritizēt ASV.

Chavez klāstīja, ka iepriekš viņa izteicieni par golfu ir pārprasti, jo kritika bijusi vērsta tikai pret dažiem Karakasas bagātniekiem, kam pieder golfa laukumi blakus nabadzībā slīgstošai apkārtnei. Venecuēlas prezidents piebilda, ka pats bērnībā valsts centrālās daļas līdzenumos arī spēlējis golfu.

Savukārt Vegas golfā nonāca divu gadu vecumā, ko veicināja viņa tēvs, kurš vienā no laukumiem Venecuēlas austrumos strādāja par kediju. 2002.gadā Vegas pārcēlās uz studijām ASV, bet vēlāk izvēlējās profesionāla golfera karjeru.

Atšķirībā no citām Dienvidamerikas valstīm Venecuēlā vispopulārākais sporta veids ir ASV naftas uzņēmumu darbinieku savulaik ieviestais beisbols, nevis futbols.

Pēdējās izmaiņas , 26.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē