Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kaymer apliecina Eiropas spēku

Ar vairāk nekā pārliecinošu astoņu sitienu pārsvaru svētdien par "Abu Dhabi Championship" uzvarētāju kļuvušais vācietis Martin Kaymer vēl jo vairāk nostiprināja Eiropas golfa pozīcijas pasaules rangā, kur Atlantijas šī krasta spēlētāji iejūtas situācijas noteicēju lomā.

Kaymer uzvara ļāva viņam apsteigt Tiger Woods un pakāpties uz 2.vietu rangā. Līdz ar to trīs no rangā četriem visaugstāk esošajiem spēlētājiem šobrīd ir eiropieši - līderpozīcijas saglabā brits Lee Westwood, bet četrinieku noslēdz ziemeļīrs Graeme McDowell. TOP 10 ir vēl trīs Eiropas golferi.

Līdz šim pēdējo reizi eiropieši abas augstākās vietas pasaules rangā ieņēma 1993.gadā, kad valdīja brits Nick Faldo un vācietis Bernhard Langer.

Kaymer Eiropas golfam prognozē vēl spožāku nākotni, jo tikai laika jautājums esot, kad pirmo, bet ne tuvu ne pēdējo "Major" uzvaru izcīnīs 21 gadu vecais ziemeļīrs Rory McIlroy, kurš pagaidām pasaules rangā ir septītais.

Finansiāli spēcīgāko ASV PGA tūri Kaymer uzskata par lielisku, taču Eiropas tūrei neesot ne mazākā pamata sevi vērtēt zemāk. To apliecināja arī pagājušajā nedēļā notikušie turnīri - Eiropas tūres sacensībās Abudabi spēlēja seši no pasaules TOP 10 un 14 no TOP 30 golferiem. Turpretim ASV PGA tūre Kalifornijā uz "Bobe Hope Classic" spēja pulcēt tikai divus no TOP 30 spēlētājiem.

Abudabi ir Kaymer īpaši veiksmīga vieta, jo šajā arābu emirātā viņš pēdējos četros turnīros ir izcīnījis trīs uzvaras. Svētdien 26 gadus vecajam vācietim pirmo vietu nodrošināja četros raundos iekrātais -24 zem PAR, kas ļāva iegūt arī 450 000 dolāru naudas balvu.

Tikmēr "Bob Hope Classic" par pirmo ASV PGA tūrē uzvarējušo venecuēlieti pārspēlē kļuva sezonas debitants Jhonattan Vegas. Dzimtenē pirmajos treniņos topošā golfera inventārs bija akmeņi un koka nūja, bet Kalifornijā uzvarētājam pienākošos 900 000 dolāru naudas balvu 26 gadus vecais bijušais Teksasas universitātes students nodrošināja ar -27 zem PAR rezultātu 90 bedrītēs un tam sekojošu PAR otrajā pārspēles bedrītē.

Pēdējās izmaiņas , 24.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē