Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Unikāla iespēja "Open" kolekcionāriem

Līdzīgi maratonistiem, kas skrējēja karjerā krāj kilometrus dažādās pilsētās, netrūkst arī golferu, kuri savu kolekciju veido, spēlējot nacionālajos amatieru "Open". Līdz šim nebijusi iespēja uzņēmīgiem golferiem pavērsies aprīlī, kad pirmo reizi čempionu noteiks aiz daudzām atslēgām turētajā Ziemeļkorejā.

Londonas tūrisma aģentūra "Lupine Travel" Ziemeļkorejas "Open" iekļāvusi savā piecu dienu ceļojuma piedāvājumā, par to prasot 1039 dolārus. Savukārt Ķīnas tūrisma aģentūra "Dandong CTS" informēja, ka ideju par amatieru turnīra sarīkošanu izteikusi naudas grūtībās nonākusī Ziemeļkorejas valdība.

Tūrisma operatoriem vēl nav pilnas informācijas par turnīru, taču kompānijās uzskata, ka sacensības PAR 72 laukumā pie Phenjanas tiešām notiks no 26. līdz 30.aprīlim.

Dalībniekiem gan nevajadzētu sacerēties labot laukuma rekordu, jo valsts vadonis Kim Jong-Il 18 bedrītes tajā izspēlējis ar 38 sitieniem, turklāt raundā iesitot 11 hole in one. Šobrīd vienīgajā Ziemeļkorejas golfa laukumā atļauts iekļūt tikai dažām augstākajām amatpersonām un akceptētiem ārvalstu viesiem.

Lielāka dzīvība savulaik valdīja otrā laukumā Kumganas kūrortā, kas trūcīgajai valstij pelnīja miljonus dolāru no Dienvidkorejas un citu valstu tūristiem, taču tā jau ir pagātne. Dienvidkoreja 2008.gadā aizliedza pierobežas tūrismu pēc tam, kad Ziemeļkorejas karavīrs nošāva kādu Seulas mājsaimnieci, kura bija ieklīdusi aizliegtajā zonā.

Pēdējās izmaiņas , 13.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē