Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionātos Baltijas mērogs

Triju valstu federāciju un golfa laukumu amatpersonu tikšanās reizē Rīgā panākta vēsturiska vienošanās par Baltijas match-play čempionāta rīkošanu. Turnīrs notiks ik gadu nākamajā Baltijas valstī, un sava ieskaite sacensībās būs arī jauniešiem. Savukārt pēc rezultātiem nacionālajos "Open" noteiks Baltijas čempionu sitienu spēlē.

Baltijas match-play čempionāts notiks maija pēdējā nedēļas nogalē, un pirmo turnīru 2011.gadā uzņems "Capitals Golf Club" Lietuvā, pastāstīja Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Santa Puče. Vēl pēc gada triju valstu golferi tiksies "Estonian Golf & Country Club", bet Latvijā pirmoreiz cīņas būs 2013.gadā "Ozo Golf Club".

Valstu komandās būs pa astoņiem spēlētājiem - spēlēs seši kungi un divas dāmas. Kā nodrošināt spēcīgāko sastāvu, ir katras valsts pašas ziņā. Sagaidāms, ka federācijā lems par komandas kapteini, kura ziņā tālāk būs sastāva komplektēšana.

Vienlaicīgi match-play čempionātā spēlēs arī triju valstu jauniešu (U-16) izlases, kurās būs pa divām meitenēm un zēniem. Lai arī jaunatnei ieskaite sava, viņu turnīrs tāpat būs lielā Baltijas match-play čempionāta sastāvdaļa.

Precīzs sacensību nolikums vēl jāapstiprina, bet sagaidāms, ka turnīrs risināsies trīskārša match-play formātā līdzīgi kā notiek triju klubu kausa izcīņa Latvijā. Savs atsevišķs mačs Baltijas čempionāta ieskaitē būs Latvijas un Igaunijas komandām.

Iespējams, Baltijas match-play čempionāta sarīkošanā varēs rēķināties ar palīdzību no R&A, kas iepriekš ir pozitīvi izteikusies par iespēju atbalstīt reģionālus čempionātus, kuros iesaistītas gan pieaugušo, gan jaunatnes izlases.

Savukārt ar Baltijas čempionāta sitienu spēlē ieskaites iedibināšanu plānots celt triju valstu nacionālo "Open" līmeni un veicināt labāko spēlētāju dalību lielākajos turnīros kaimiņvalstīs. Igaunijas, Lietuvas un Latvijas "Open" atkarībā no izcīnītās vietas piešķirs ieskaites punktus, un par čempionu pasludinās spēlētāju, kas sezonā triju turnīru summā iekrās visvairāk punktu.

Sagaidāms, ka Baltijas čempions varēs ne vien lepoties ar iegūtajiem lauriem, bet arī saņems kādu vērtīgu balvu. Turklāt balvas vērtība būs ne tik daudz materiālā izteiksmē, kā tās saistībā ar golfu un iespējām uzlabot spēlētāja meistarību.

Pēdējās izmaiņas , 13.12.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē