Arhīvs
8. Maijs, 2024. Staņislavs, Staņislava, Ceronis, Stefānija
Pāru kaujas
rezultâti

Arvien vairāk komandu maču

Match-play formāts un vēl papildus intriga, ko rada iespēja just līdz savai komandai, veicina arvien jaunu tādu turnīru rašanos, kur valda Ryder kausa izcīņai līdzīga noskaņa. Šajā nedēļas nogalē Taizemē risināsies Karaliskās balvas (Royal Trophy) izcīņa, un Āzijas labāko golferu pretinieks būs Eiropas komanda.

„Amata Spring Golf Club” ir Bangkokas, nevis Amatas tuvumā, taču turnīra formāts ir līdzīgs kā Latvijas un Igaunijas mačsacīkstēs – divās dienās tiek izspēlētas foursomes, fourballs un individuālās divcīņas. Kopumā 7.-8.janvārī izspēlēs 16 punktus.

Atšķirība ir motivācijā – Taizemes karaļvalstī uz spēles būs likts ne tikai kauss un prestižs, bet arī 1,5 miljoni dolāru. Apvienota Āzijas komanda par tādu balvu cīnīsies pirmo reizi.

Prāvais balvu fonds ir veicinājis spēcīgu eiropiešu līdzdalību. Komandas kapteiņa pienākumus uzņēmies Steve Ballesteros, un viņa rīcībā būs 2002.gada Ryder kausa ieguvēji Dawid Howell un Paul McGinley. Kā kapteiņa aicinātie astoņu golferu komandā spēlēs Nick Faldo un Ian Woosnam.

Āzijas kapteinis būs 30 uzvaras Japānas tūrē guvušais Masahiro Kuramoto. Šo japāni uzskata par vienu no Āzijas visu laiku veiksmīgākajiem golferiem. Komandā, ko Kuramoto uzskata par ļoti spēcīgu, spēlēs trīs labākie pēc Āzijas tūres „Order of Merit” rādītājiem – taizemieši Thaworn Wiratchant un Thongchai Jaidee, kā arī Jyoti Randhawa no Indijas.

Kausu turnīram dāvājis Taizemes karalis, kura vārdā balva tad arī nosaukta.

Karaliskās balvas izcīņa

Eiropa: Thomas Bjorn (Dānija), Nick Faldo (Lielbritānija), Kenneth Ferrie (Lielbritānija), David Howell (Lielbritānija), Graeme McDowell (Ziemeļīrija), Paul McGinley (Īrija), Henrik Stenson (Zviedrija), Ian Woosnam (Velsa)

Āzija: Thaworn Wiratchant (Taizeme), Thongchai Jaidee (Taizeme), Jyoti Randhawa (Indija), Yasuharo Imano (Japāna), Keiichiro Fukabori (Japāna), Hur Suk-ho (Dienvidkoreja), Arjun Atwal (Indija), Zhang Lian-wei (Ķīna).

Pēdējās izmaiņas , 05.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē