Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Divu pasauļu līdzsvars

Nekad iepriekš Eiropas PGA tūre nav tikusi uzskatīta par ranga un prestiža ziņā līdzvērtīgu ASV PGA tūrei, taču nemanot izveidojusies situācija, ka šāds brīdis profesionālā golfa pasaulē tuvojas, bet citi saka, ka tas pat ir jau pienācis.

Eiropas golfa prestižu vairoja panākumi Ryder kausa izcīņā, eiropiešiem uzvarot četros no pēdējiem pieciem turnīriem. Arī individuāli čempionu listē šogad dominē Eiropas tūres spēlētāji – ziemeļīrs Graeme McDowell uzvarēja „US Open”, „ British Open” triumfēja Eiropas tūrē spēlējošais dienvidafrikānis Louis Oosthuizen, bet ASV PGA čempionātā nepārspēts palika vācietis Martin Kaymer.

„Eiropiešu” lielāko panākumu sarakstu papildināja arī anglis Ian Poulter ar uzvaru WGC-Accenture match-play čempionātā un Dienvidāfrikas golferis Ernie Els ar pirmo vietu WGC-CA čempionātā.

Jaunais pasaules ranga līderis Lee Westwood jau paziņojis, ka spēlēšana aizokeāna tūrē nākamajā sezonā viņam nešķiet interesanta, tādu pat lēmumu pieņēmis arī ranga devītais numurs Rory McIlroy no Ziemeļīrijas, un viņu paraugam varētu sekot arī Kaymer, kurš rangā ir trešais.

Westwood un McIlroy izteicās, ka spēlēšana Amerikā viņiem nešķiet pievilcīga, jo, it īpaši sezonas beigu galā, ir tikai neinteresanta cīņa par naudu „FedEx” kausa ieskaitē. McIlroy piebilda, ka viņam Amerikā ir garlaicīgi, jo tūrē nav labu paziņu, bet Westwood norādīja, ka skolas brīvlaikā negrib būt prom no ģimenes.

Golfa apskatnieki atzīst, ka pēc spēlētāju sastāva Eiropas tūre pašlaik pulcē spēcīgākos golferus, taču šāds spēku samērs var izrādīties visai īslaicīgs.

Pēdējās izmaiņas , 12.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē