Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Spēcīgais Eiropas ducis

Pēc kapteiņa Colin Montgomerie lēmuma svētdien kļuva zināms pilns Eiropas komandas sastāvs Ryder kausa izcīņai, kas oktobra sākumā risināsies Velsā. Trīs kapteiņa izvēlei atvēlētās vakances aizpildīs Padraig Harrington, Luke Donald un Edoardo Molinari.

Svētdiena bija īpaši veiksmīga Molinari, jo Eiropas komandā viņu uzaicināja pusotru stundu pēc Skotijā gūtās uzvaras PGA Eiropas tūres “Johnny Walker” čempionātā. Glenīglsas laukumā uzvaru Molinari nodrošināja bērdiji pēdējās trijās bedrītēs, par ko 29 gadus vecais itālietis saņēma Montgomerie īpašu uzslavu.

Pirmo reizi kopš 1963. gada Ryder kausa izcīņā spēlēs divi brāļi, jo jau iepriekš vietu komandā automātiski bija garantējis Francesco Molinari. Eiropas komandā līdz šim vienas ģimenes atvases uz Ryder kausu nekad nav pretendējušas. Edoardo jau solījis, ka abi ar vecāko brāli nezaudēs nevienu punktu, lai palīdzētu Eiropai atgūt prestižo kausu.

Savukārt Harrington uzaicināšanu Montgomerie izskaidroja ar īra gūtajiem trijiem “Major” tituliem. Turklāt neviens nekad nevēloties match-play formātā spēlēt pret Harrington.

Donald vietu Eiropas zvaigžņu sastāvā nopelnīja ar teicamajām prasmēm foursomes un fourballs spēlēs. Līdzšinējos septiņos mačos Ryder kausa izcīņā viņš pāru formātā ir zaudējis tikai vienu reizi.

Ārpus sastāva palika gan divas uzvaras ASV PGA tūrē šosezon guvušais anglis Justin Rose, gan Paul Casey, Henrik Stenson un Sergio Garcia. Kā gandarījuma balvu Garcia saņēma uzaicinājumu pievienoties komandai ceturtā vicekapteiņa lomā kopā ar Paul McGinley, Darren Clarke un Thomas Bjorn.

Montgomerie atzina, ka pēdējo spēlētāju izvēle kļuva par dzīvē lielāko piedzīvoto stresu, jo neizbēgami nācies atstāt malā pasaules augstākās klases zvaigznes. Iespējas iekļūt komandā vēl ir Rose, ja savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Westwood.

Pilns ASV komandas sastāvs kļūs zināms pēc tās kapteiņa Corey Pavin lēmuma 7.septembrī. Vai Ryder kauss šoreiz paliks Eiropā, noskaidrosies trīs dienu cīņās no 1. līdz 3.oktobrim.

Ryder kausa Eiropas komanda

Lee Westwood (Lielbritānija)
Rory McIlroy (Lielbritānija)
Martin Kaymer (Vācija)
Graeme McDowell (Lielbritānija)
Ian Poulter (Lielbritānija)
Ross Fisher (Lielbritānija)
Francesco Molinari (Itālija)
Peter Hanson (Zviedrija)
Miguel Angel Jimenez (Spānija)
*Luke Donald (Lielbritānija)
*Padraig Harrington (Īrija)
*Edoardo Molinari (Itālija)

 

Pēdējās izmaiņas , 30.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē