Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Aizvadīta nedēļas nogale Usmā

Neraugoties uz lielo karstumu, pie pļavu golfa krusttēva Viļņa Baltiņa nedēļas nogalē tradicionāli risinājās divi pļavu čempionāta posmi, kas pirms noslēdzošā posma Zēmelēs saasināja situāciju cīņā par 12. Pļavu golfa čempiona titulu.

Sacensību pirmajā dienā uz sezonas 8.posmu bija pulcējušies 39 dalībnieki, kas uzvarētāju noskaidroja, izspēlējot 18 bedrītes jeb divus apļus. Ņemot vērā, ka sezona lēnām tuvojas noslēgumam, spēlētāju līmenis ir krietni audzis un pat karstums netraucēja uzrādīt augstvērtīgus rezultātus.

Kungiem uzvarēja Ingars Matisons no Valmieras, kurš laukumu izgāja ar 77 sitieniem jeb +9 virs laukuma PAR. Otrajā vietā ierindojās pašreizējais čempionāta līderis siguldietis Gatis Liniņš (85 sitieni), bet trešais finišeja Einārs Līsmanis (87 sitieni).

Dāmām 8.posmā labāko rezultātu uzrādīja Dace Ozoliņa, otro vietu ieguva Laila Priverte, bet trešā - Daiga Matisone. HCP36 jeb iesācēju grupā pirmais Jānis Dūte, otrais Einārs Demiteris, bet trešais Kaspars Dzērve.

Otrajā dienā uz čempionāta 9.posmu pulcējās 28 izturīgākie golferi, kas par uzvaru cīnījās izspēlējot vienu apli jeb 9 bedrītes. Savu pirmo uzvaru kādā no pļavu golfa čempionāta posmiem izcīnīja Jānis Ciaguns no Siguldas (44 sitieni). Otrā un trešā vieta tika noskaidrota pārspēlēs, jo abiem spēlētājiem bija pa 45 sitieniem. Labāks pārspēlē izrādījās valmierietis Haralds Flemings, pārspējot trešās vietas ieguvēju Andri Jučmani no Rīgas.

Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Dace Ozoliņa, bet HCP36 grupā spēcīgākais bija Einārs Demiteris.

Pļavu golfa čempionātā, kas notiek desmit posmos, kopvērtējumā tiek ieskaitīti septiņi labākie rezultāti. Paredzams, ka noslēdzošajā posmā 28.augustā “Zēmelēs” par godalgoto trijnieku kopvērtējumā būs ļoti spraigas cīņas.

Vērtējot sešus labākos rezultātus pēc aizvadītajiem deviņiem posmiem, vadībā ir Gatis Liniņš (176 punkti), tikai par vienu punktu atpaliek Gundars Rauza (177), bet trešo līdz piekto vietu dala Einārs Līsmanis, Haralds Flemings un Ingars Matisons – visiem 161 punkts.

Arī dāmu konkurencē cīņa par godalgoto trijnieku vēl tikai priekšā - vadībā izvirzījusies Dace Ozoliņa (12 punkti), otrā Agita Tretjakova (10), bet trešā Laima Lūse (9).

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 18.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē