Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Statistika skaita visu

Vēlme saskaitīt visu, ko iespējams, PGA statistiķiem ir nepārspējama. Kļuvis zināms, ka 2005.gada sezonā 46 stroke turnīros izdarīti 1 367 126 sitieni. Taču ne visi sitieni vienmēr tiek vienādi novērtēti – “Golf Magazine” publicēja savu gada topu, un nav brīnums, ka pirmajā sešiniekā ir tikai labi zināmi vārdi.

6. Annika Sorenstam

Labāko sešinieku noslēdz labākā dāmu golfere ar sitienu no tee “Skins” spēles pirmās kārtas 3.bedrītē (PAR 5). Skaidrs, ka tas ne tuvu nebija pats svarīgākais sezonas turnīrs spēlētājai, kura pērn kļuva vēl par 10 uzvarām bagātāka.

Taču fakts, ka Sorenstam izdevās aizsist par septiņiem jardiem tālāk nekā Fred Funk, gādāja par profesionāļu sezonas jautrāko momentu. Par izklaidi skatītājiem ar Sorenstam vienojies Funk bedrītes izspēli pabeidza puķainos svārkos. Smiekli viņam netraucēja atcerēties par laukumā notiekošo – tajā nedēļas nogalē Funk uzvarēja 15 skins izspēlēs un nopelnīja 925 000 dolāru.

“Mēs nedaudz svārku tēmu apspriedām, taču neko daudz,” atzīstas Sorenstam. “Tā bija Funk ideja. Domāju, ka tā bija laba ideja, un man tas šķita aizraujoši. Cerēju, ka tas notiks pēc iespējas ātrāk, jo svārki manam kedijam bija diezgan smags nesamais.

5. Fred Funk

Vietu pieciniekā Funk deva sitiens “The Players Championship” pēdējās kārtas pēdējā bedrītē (PAR 4). Tas bija trešais sitiens no bunkura pie grīna.

Laika apstākļu saraustītajā turnīrā aizsnaudies Funk iepriekš gandrīz nokavēja startu, bet izšķirošajos brīžos pirmdien viņš neko garām nepalaida. Funk pats sevi dēvē par zirņubliezēju no tee, tādēļ vēlāk viņam jāpaļaujas uz meistarību tuvajā spēlē, lai nezaudētu konkurentiem.

Tātad nonākšana pēdējā bedrītē bunkurā viņam nebija nekas neparasts, un Funk vēlreiz parādīja, kas ir viņa stiprā puse. Pēc eleganta piča sitiena bumbiņa apstājās nepilnus divus metrus no karodziņa, paverot Funk ceļu uz vienu no karjerā spožākajām uzvarām.

“Nezinu, vai tas bija redzams no malas, taču bumbiņas pozīcija bija nepatīkama,” saka Funk. “Tā bija nedaudz izripojusi no izsistās bedres tā, ka aiz tās bija pamatīga smilšu pika. Tas bija grūtāk nekā parasts sitiens no bunkura. Pēc sitiena biju daudz priecīgāks nekā tad, kad ieraudzīju bumbu bunkurā.”

Turpinājums sekos…

Pēdējās izmaiņas , 23.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē