Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Sigulda atklāta

Vēsturiski pasākumi svētdien risinājās Siguldas pusē, kur plašā dalībnieku, līdzjutēju un oficiālo personu lokā atklāja "Reiņa trasē" tapušo deviņu bedrīšu laukumu. Dabas kaprīžu dēļ gan neizdevās līdz galam aizvadīt sacensības, taču spēlēšanai vēl pus vasara priekšā.

Izpildīt pirmo sitienu jaunajā laukumā bija uzticēts Latvijas Golfa federācijas prezidentam Vitautam Tučkum, kurš ar svinīgo pienākumu tika galā godam, raidot bumbiņu precīzi vajadzīgajā virzienā.

Pagājušajā sezonā "Reiņa trasē" bija trīs bedrītes, taču īpašnieki sasparojās prāviem sešiem cipariem rakstāmiem ieguldījumiem, kas nepieciešami, lai laukumu paplašinātu līdz deviņām bedrītēm.

Līdz ar deviņu bedrīšu laukuma atklāšanu "Reiņa trasē", kas atrodas tikai pāris kilometru no Turaidas pilskalna, cer sagaidīt arī vairāk golfa tūristu. Īpašas cerības tiek saistītas ar 2014. gadu, kad Sigulda sadarbībā ar Rīgu būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Siguldas novada dome līdzdarbojās arī Siguldas kausa izcīņas organizēšanā.

Spēlētāju galveno mērķauditoriju "Reiņa trases" saimnieki saskata Siguldā un tās apkaimē, kā arī tajā Rīgas pusē, no kuras ir ērtāk doties Vidzemes virzienā.

Lai veicinātu golferu skaita pieaugumu, "Reiņa trasē" cer uz Latvijas Golfa federācijas atbalstu treneru piesaistīšanā un spēles interesentu apmācībā. Pāris gados "Reiņa trasē" Zaļās kartes eksāmenu nokārtojuši jau vairāk nekā 100 jauno golferu, no kuriem pāris desmiti jau kļuvuši par vietējā kluba aktīviem spēlētājiem.

Laukuma īpašnieks Olavs Legzdiņš ir gatavs piedāvāt īpaši labvēlīgus nosacījumus bērniem un jauniešiem, lai nodrošinātu golfa kā sporta veida nākotni Siguldā un tās apkaimē.

Golferu pirmās atsauksmes par "Ozo" grīnkīpera Mārtiņa Šternberga projektēto laukumu ir pozitīvas, īpaši uzsverot interesanti izmantoto reljefu, kas "Reiņa trasi" padara par kalnaināko Latvijas golfa piedzīvojumu. Cerams, ka laukums arī turpmāk tiks uzturēts pienācīgā līmenī, lai visas tā pozitīvās iezīmes tiktu izmantotas pilnā mērā.

Pēc atklāšanas pasākuma neformālās daļas pirmās puses golfu spēlējošie dalībnieki rindojās uz starta, lai aizvadītu Siguldas kausa izcīņas pirmā posma sacensības. Taču negaisa mākoņiem bija savi plāni, un turnīra pašā plaukumā to nācās apturēt drošības apsvērumu dēļ.

Tā kā pauze ieilga, vēlāk vairs nebija iespējams visiem dalībniekiem pabeigt reglamentā paredzētās 18 bedrītes, un turnīra tabulā spēlētājus sarindoja pēc gūtajiem stableford punktiem neatkarīgi no izspēlēto bedrīšu skaita. Tādēļ tika nolemts Siguldas kausa izcīņas ieskaitē šos rezultātus neiekļaut, un uzvarētājus noteiks pēc nākamā un sezonā vienīgā pilnā posma rezultātiem.

Pirmajās "Reiņa trases" kā deviņu bedrīšu laukuma sacensībās savās handikapa grupās augstākās vietas kungiem ieņēma Igors Lipskis, Juris Jonaitis un Reinis Miljons, bet dāmām - Daiga Puisīte, Ingrīda Smalkā un Santa Brauere.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā Siguldas kausa izcīņā būs krietni vairāk posmu, taču jau šovasar golferi būs gaidīti "Reiņa trases" iepazīšanai. Deviņu bedrīšu PAR 29 laukuma kopējais garums ir 1,5 kilometri. Pēc Eiropas Golfa asociācijas pieņemtajiem handikapa noteikumiem, ieskaitāmi ir visi rezultāti deviņu bedrīšu laukumos, kas nav īsāki par 1375 metriem.

Mazu ieskatu par jauno laukumu sniedz 'Dienas foto'.

Pēdējās izmaiņas , 19.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē