Arhīvs
8. Maijs, 2024. Staņislavs, Staņislava, Ceronis, Stefānija
Pāru kaujas
rezultâti

Kurš gan, ja ne Woods (III)

Kam gan varētu piešķirt PGA gada labākā sitiena īpašnieka titulu? Īpaši spilgta fantāzija te nav vajadzīga, tomēr par nepelnītu nevar nosaukt arī šo Tiger Woods uzvaru.

2. Chris di Marco

Otrā vieta atvēlēta Chris di Marco par piecus metrus tālu bērdija ripinājumu Prezidenta kausa izcīņas pēdējā dienā pēdējā bedrītē (PAR 4).

Bērdijs ļāva Di Marco pieveikt Stuart Appleby un nodrošināt kausu ASV komandai. Šāds ripinājums di Marco mazina rūgtumu par mūžīgā otrā statusu – kopš pagaidām pēdējās uzvaras 2002.gadā viņš PGA tūrē septiņas reizes ir guvis 2.vietu.

“Iedomājos, ka varu netrāpīt, ja nervozēšu, taču labi trāpīju, un bumbiņa iekrita pašā bedrītes vidū,” teica di Marco. “Tobrīd domāju par diviem cilvēkiem. Par Fred Couples, kā viņš 18.bedrītē ar lielisku ripinājumu uzveica Vijay Singh. Es to redzēju uz milzu ekrāna, kad biju uz 13.bedrītes tee. Otrs bija mūsu kapteinis Jack Nicklaus, jo kā komandai mūsu mērķis bija izcīnīt viņam šo uzvaru.”

Nr. 1 Tiger Woods

Gada izcilākā sitiena lauri Woods tika par spēli “US Masters” pēdējā kārtā, kad pasaules rangu līderis 16.bedrītē (PAR 3) iečipoja bedrītē no rafa pie grīna.

Lai cik slavas mirkļu vēl gaida Woods, golfa apskatnieki uzskata, ka nebūs daudz sitienu, kas viņam paliks labākā atmiņā par šo. To pat uzskata par Woods uzvaras sitienu, lai gan viņš vēlāk finišēja ar diviem bugijiem pēdējās bedrītēs, un vēl pacīnījās pārspēlē ar Chris di Marco.

Tam visam laika gaitā būs lemts pabalēt no atmiņas, bet šāds čips, kad bumbiņa bedrītē krita lēni un ilgi, tiks pieskaitīts Woods ģenialitātes liecībām.

Arī Woods šādam vērtējumam neiebilst: “Domāju, ka, ņemot vērā apstākļus, tas ir viens no labākajiem sitieniem, ko jelkad esmu izdarījis. No sākuma tas izskatījās itin labi. Tad pēkšņi sāka izskatīties pavisam labi, un brīdi vēlāk jau šķita, ka nevar nebūt iekšā. Un tad tā ilgi nekrita, līdz beidzot iekrita, un tā bija patīkama sajūta”.

Pēdējās izmaiņas , 25.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē