Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kad velk uz varoņdarbiem

Pat labiem spēlētājiem reti gadās pabeigt spēli bez nonākšanas lielākās vai mazākās nepatikšanās. Racionāli izvērtējot iespējamos ieguvumus un zaudējumus, izdosies būtiski nesabojāt rezultātu, tajā pat laikā nepadarot spēli garlaicīgu, liedzot sev kādu izaicinājumu. "Golf Magazine" dod dažus padomus, kad riskēt ar varoņdarbiem, bet kad no tā atteikties.

Izvērtējiet riska un iespējamā ieguvuma attiecību. Vai iespējamais ieguvums atsver nepatikšanas, kas draud neveiksmīga sitiena gadījumā? Pamata pieeja būtu tāda, ka viena ietaupīta sitiena dēļ nav vērts nopietni riskēt. To var darīt, ja ir izredzes ieekonomēt vismaz divus sitienus.

Ja risks ļauj cerēt uz bērdiju, bet slikts sitiens tik un tā ļaus pabeigt bedrītes izspēli ne sliktāk kā ar bugiju, ir vērts riskēt. Ja kļūda nozīmēs divkāršu bugiju, vai ko vēl sliktāku, nemokiet sevi - risks nav tā vērts.

Ja gadījies iesist kokos, vispirms jākonstatē, vai ir iespējams izdarīt vēzienu. Ja pozīcija neļauj to izdarīt, labāk bumbiņu pasludināt par nespēlējamu. Tas gan nozīmē soda sitienu un iespēju nomest bumbiņu divu nūju attālumā (ne tuvāk bedrītei, vai atpakaļ uz līnijas, kas savieno bumbas atrašanās vietu ar bedrīti). Soda punkts psiholoģiski nomāc, taču ir vērts rūpīgi izvērtēt bumbas nomešanas iespēju. Tas var palīdzēt izvairīties no vēl lielākām nepatikšanām.

Ja iespēja vēzienam ir, visticamāk, ka būs jāizvēlas kāda no vairākām sitiena līnijām. Visvienkāršākais un prātīgākais ir izpičot turpat uz fērveja. Ja ir iespēja iet uz grīnu, vēlreiz jāizvērtē riska un iespējamā ieguvuma attiecība.

Ja pie grīna ir ūdens šķēršļi, labāk nemaz neiedomāties glābties šādā veidā. Ir pārāk daudz iespēju, kaut ko salaist dēlī. Tāpat jāizvērtē, vai uz grīnu var sist pa zemu trajektoriju, un, kas notiks tāla bumbiņas ripojuma gadījumā. Reti kad izdodas no kokiem uzsist bumbiņu uz grīna tā, lai tā tur paliktu.

Tāpat sitienos no ūdens reti kad ir vērts riskēt, ja bumbiņa ir pilnībā zem ūdens. Jārēķinās, ka PAR 3 bedrītē neveiksmīgs sitiens no ūdens nozīmē labākā gadījumā divkāršu bugiju, bet pie šķēršļa nomesta bumba saglabā labas cerības uz bugiju.

Pēdējās izmaiņas , 30.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē