Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Starts otrajā simtā

Nopietni pārbaudījumi trīs Latvijas izlases golferes otrdien Anglijā sagaidīja "Ganton Golf Club" laukumā, kur sākās Lielbritānijas dāmu amatieru čempionāts. Pēc pirmā raunda 102. vietu dala Krista Puisīte, bet Laura Jansone un Māra Puisīte ieņem zemākas pozīcijas.

Krista nospēlēja ar 83 sitieniem jeb +10 virs PAR, Laura Jansone ar +13 virs PAR dala 122. vietu, bet Māra ar +17 virs PAR ir dalītā 141. vietā.

Konkurences nopietnību vienā no amatieru visprestižākajiem dāmu turnīriem nav pamata apšaubīt, jo sacensības pulcējušas gan golfa lielvalstu amatieru čempiones un dažāda kalibra sacensību laureātes, gan daudzas spēcīgas golferes no ASV studentu sporta (NCAA) aprites.

Cikos jāceļas spēlētājai, kam plkst. 6.30 jau jāstartē no pirmās bedrītes tee, pat iedomāties negribas, taču rīkotājiem nav lielas izvēles, ja turnīrā spēlē 144 dalībnieces. Pēdējā spēlētāja 18. bedrītē finišēja ap astoņiem vakarā, un tieši viņa - 19 gadus vecā itāliete Giulia Molinaro - kļuva par līderi.

Tikai četras golferes pirmajā raundā nospēlēja mīnusā, apliecinot "Ganton Golf Club" laukuma smago raksturu. Molinaro spēja nospēlēt ar 70 sitieniem, un par diviem sitieniem apsteidz tuvākās sekotājas.

Pirmā sacensību diena bija saulaina un karsta, taču tas vien turnīrā negarantē labus rezultātus. Laukums ir sarežģīts, un tajā ir būtiski sist taisnus draivus. Turklāt vējš dažviet bija itin jūtams, un ietekmēja spēli.

Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, nebūs viegli kādai no Latvijas spēlētājām pēc otrā kvalifikācijas raunda iekļūt match-play kārtā, kur cīņu turpinās 64 spēlētājas. Kristai jāatgūst vismaz četri sitieni, kas ir smags uzdevums, taču par to var pacīnīties.

Vienādu rezultātu gadījumā pirmo reizi turnīra vēsturē vairs nenotiks pārspēle par pēdējām vakancēm match-play turnīrā, bet gan visu izšķirs labāki rezultāti pēdējā sacensību dienā vai pat atsevišķās pēdējās bedrītēs.

Lielbritānijas dāmu amatieru čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 23.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē