Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Reitings pirms jaunām balvām

Tuvojoties nedēļas nogales turnīriem, golferi var aplūkot jaunāko reitingu, kurā apkopoti līdz šai nedēļai notikušo ranga turnīru rezultāti. Kad būs aizvadītas šīsnedēļas sacensības (vienās no tām pasniedzamā balva ir redzama fotoattēlā), ļoti iespējams, ka vietu sadalījumā sekos prāvas izmaiņas.

Ar laureātiem pienākošos augstāk redzamo balvu iepazīstina "Viesturos" svētdien paredzētā Pavasara kausa organizatori. Atsakoties no masu sortimenta, šogad "Viesturos" arī turpmāk sola nodrošināt oriģinālas balvas sadarbībā ar Andra Rodzes uzņēmumu "Signum".

Lai uzlabotu pozīcijas reitingā, bez spēlēšanas turnīros neiztikt, un "Viesturi" atgādina, ka arī šo svētdien dalībai Pavasara kausa izcīņā ir speciāls turnīra green fee piedāvājums - 15 latu. Sezonas karšu īpašniekiem īpašniekiem par green fee nav jādomā, taču jāpadomā, vai nedēļas darbu steigā nav aizmirsies pieteikties turnīram, kas līdz ar nagiem vēl noturēšoties pavasara vasarīgajā daļā. Vēlāk saule no golferiem uz kādu laiku noslēpšoties.

Kam vairāk interesē reitinga lietas, noderēs daži LGF handikapa komitejas vadītāja Lars Jonsson skaidrojumi.

Tā kā 2009. gadā reitingu neuzskaitīja, par taisnīgāku tika uzskatīts šosezon aprīlī un maijā turnīros piešķirt tikai 50% reitinga punktu, jo turnīra koeficients atkarīgs no dalībnieku sastāva, bet 2008. gada sezonas noslēgums ar tābrīža līderu izkārtojumu jau ir patāla pagātne. Tātad līdz jūnijam iegūstamais maksimums vienā turnīrā ir 277,5 punkti.

Reitinga punktu sadalījumu turnīrā nosaka pēc spēlētāja vietas, aprēķinot viņa rezultātu stableford punktos pret nulles handikapu.

Sākot ar jūniju, visi turnīri saglabā bāzes koeficientu 0,5, bet papildu ietekmi dos dalībnieku sastāvs. Katrs no TOP 10 spēlētājiem dos papildu 0,05 koeficienta punktus, bet summā ne vairāk par 0,35 punktiem. Līdzīgā veidā reitinga 11.-20. vietas īpašnieki ar savu dalību katrs nodrošinās 0,025 punktus, bet summā ne vairāk par 0,15 punktiem. Vienas dienas turnīrā maksimālais spēlētāja guvums varēs būt 555 punkti.

Dalītu vietu gadījumā pieeja ir kā profesionāļiem naudas balvu dalīšanā - tiek summēti punkti par visām dalāmajām vietām, un tos izdala ar attiecīgo vietu ieguvēju skaitu.

Sezonas gaitā plānots izstrādāt atsevišķu reitingu katrā atsevišķā laukumā aizvadāmajiem turnīriem. Vēl priekšlikuma stadijā ir ierosinājums paredzēt spēlētājam katrā laukumā aizvadīt noteiktu sacensību skaitu, lai sezonas noslēgumā saglabātu vietu rangu tabulā.

Pēdējās izmaiņas , 21.05.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē