Arhīvs
11. Maijs, 2024. Milda, Manfreds, Karmena
Pāru kaujas
rezultâti

Lielā kreiļa trešais "Masters"

Ar trīs sitienu pārsvaru "US Masters" svētdien uzvarēja Phil Mickelson, un pelnīti sajuta plecos jau karjerā trešās zaļās žaketes smagumu. Pēdējās septiņās bedrītēs amerikāņu kreilim bija četri bērdiji, kas viņam ļāva droši kļūt par četrkāršu "Major" turnīru čempionu.

Saules pielietajā "Augusta National Golf Club" pēdējo raundu sācis vienu sitienu aiz angļa Lee Westwood, Mickelson 18 bedrītes izspēlēja ar 67 sitieniem (-5 zem PAR) un turnīru noslēdza ar 272 sitieniem (-16 zem PAR).

Jau 18. bedrītes fērvejā Mickelson varēja baudīt ovācijas, taču neļāva tām sevi pār mēru iežūžot, un turnīru noslēdza čempiona stilā ar precīzu trīsmetrīgu bērdija ripinājumu. Apbalvošanas ceremonijā tērpties zaļajā žaketē čempionam palīdzēja pērn gada pirmajā "Major" uzvarējušais argentīnietis Angel Cabrera. Vēl jo īpašākus svētkus Mickelson padarīja viņa sievas un bērnu klātbūtne.

Lielbritānijas cerībām uz Westwood panākumu nebija lemts piepildīties, un briti kopš 1999. gada arvien ir bez "Major" uzvarām. Westwood finišēja otrais, bet labāko trijnieku ar -12 zem PAR noslēdza amerikānis Anthony Kim.

Labāk par Mickelson no mūsdienu golferiem "Major" turnīros ir spēlējis tikai Tiger Woods, kurš šoreiz dalīja 4. vietu. Citam tas būtu lielisks sasniegums, jo turnīrā Woods spēlēja pirmo reizi kopš novembra vidus, taču pasaules ranga līderis ar sevi nebija apmierināts. Woods teica, ka gribējis uzvarēt, bet ar katru dienu turnīrā spēlējis arvien sliktāk.

Ar nākotnes plāniem golfā Woods nesteidzās dalīties, sakot, ka tagad viņam būs pārtraukums, kura laikā šo to pārvērtēt.

Vienīgais katu pārvarējušais amatieris Matteo Manassero dalīja 36. vietu, summā nospēlējot ar +4 virs PAR. Spoža "US Masters" debija 16 gadus vecajam itālietim, kurš bija absolūts favorīts līdzjutēju vidū esošajām padsmitniecēm.

"US Masters" rezultāti 

Pēdējās izmaiņas , 12.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē