Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Mickelson īglu parāde

"US Masters" priekšpēdējā kārtā Phil Mickelson vienubrīd laukumā burtiski lidoja, un viņa kājas šķiet pat neskāra zemi. Iesitot divus īglus pēc kārtas, Mickelson sejas izteiksme bija tāda, it kā viņš būtu nejauši pamodies par 20 gadiem jaunāks. Ne velti golfa aprakstnieki jau sludina, ka "Augusta National" sestdien piedzīvoja savā vēsturē visizcilākā golfa pusstundu.

Mickelson pietika ar 30 minūtēm, lai likvidētu līdera angļa Lee Westwood piecu sitienu pārsvaru. Vispirms 13. bedrītē (PAR 5) īgls iekrita pēc divmetrīga ripinājuma, bet nākamajā bedrītē (PAR 4) ar sitienu uz grīnu no 140 jardiem pietika, lai bumbiņa atrastu vietu bedrītē, izraisot tādas skatītāju ovācijas, ka televīzijas mikrofoniem aizkrita balss.

Tuvu bija arī trešais Mickelson īgls pēc kārtas, taču šoreiz dažu centimetru tiesa 15. bedrītē (PAR 5) to padarīja par bērdiju. Tomēr Mickelson ir tikai trešais golferis "US Masters" vēsturē, kas spējis divās bedrītēs pēc kārtas tikt pie īgliem. Vēlāk viņš stāstīja, ka sajūtas ceļā uz 14. grīnu bijušas neaprakstāmas, un tas arī bija nolasāms viņa acu skatienā.

Pēdējo raundu svētdien Mickelson būtu sācis ar tādu pat rezultātu kā Westwood, ja vien amerikānis neiekristu uz bugiju 17. bedrītē (PAR 4). Trešajā raundā Mickelson rezultāts bija 67 sitieni jeb -5 zem PAR.

Izšķirošajā sacensību dienā Westwood laukumā dosies ar -12 zem PAR, bet viņa flaita partneris Mickelson par viena sitiena tiesu būs iedzinējos. Četrus sitienus no Westwood atpaliek pārējie tuvākie sekotāji Tiger Woods un K.J. Choi, kuri spēlēs priekšpēdējā flaitā. Savukārt vēl viens pusceļa līderis Ian Poulter atkrita uz dalītu 6. vietu un ir vēl divus sitienus tālāk.

Mickelson skapī jau ir zaļās žaketes no 2004. un 2006. gada turnīriem, un pēdējā kārtā viņš sagaida skatītājiem vēl vienu fantastisku piedzīvojumu pilnu dienu.

"US Masters" rezultāti 

Pēdējās izmaiņas , 11.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē