Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Itālijas renesanse

Pirms "US Masters" starta golfa apkatnieku ievērību izpelnījusies ne tikai Tiger Woods atgriešanās, bet arī Itālijas golferi, kas gada pirmajā "Major" turnīrā par sevi atgādinās ar jaunu rekordu. Tikmēr Itālijā cer, ka ārzemēs spēlētāju gūtie panākumi pamudinās skatītājus kuplā skaitā atgriezties pašmāju sacensību laukumos.

Līdz ar pirmo sitienu pa bumbiņu rekordu sasniegs Matteo Manassero, kurš 16 gadu un 355 dienu vecumā kļūs par visu laiku jaunāko "US Masters" dalībnieku. Veronā dzimušais golferis tiesības spēlēt pasaulē labāko profesionāļu konkurencē ieguva ne jau loterijā, bet gan pērn kļūstot par vēsturē visjaunāko "British Amateur" čempionu. Tas savukārt viņam deva tiesības spēlēt "British Open", kur jauneklis sensacionāli tika līdz dalītai 12. vietai, un bija labākais amatieris.

Vēlāk šogad Manassero, kura elks ir spānis Severiano Ballesteros un AC "Milan" futbola komanda, gatavojas pāriet profesionāļos. Līdz šim jaunākais "US Masters" spēlētājs bija amerikānis Tommy Jacobs, kurš 1952. gadā spēlēja, būdams 17 gadus un divus mēnešus vecs.

Vērtīgus padomus Manassero ir uzklausījis no diviem saviem tautiešiem Edoardo un Francesco Molinari, kuri "US Masters" būs pirmie spēlējošie brāļi kopš 2000. gada. Brāļi "US Masters" laukumā gan nav nekas unikāls - turnīra vēsturē fiksēti jau 27 šādi gadījumi.

Toties līdz šim pēdējos turnīros abiem turīniešiem ir itin labi veicies - Edoardo dalīja 4. vietu "Arnold Palmer Invitational", bet jaunākais brālis Francesco finišēja piecus sitienus aiz "Andalucia Open" uzvarētāja.

Edoardo saka, ka pirms gada Itālijā neviens pat nesapņoja par triju tautiešu dalību "US Masters", taču tagad tas palīdzēs celt golfa popularitāti, un mēnesi vēlāk "Italian Open" varētu gaidīt iespaidīgus skatītāju pūļus. To Molinari uzskata par nopietnu pārmaiņu vēstnesi Itālijas golfā.

Progresu ievērojami veicinājusi Itālijas Golfa federācija, iedibinot jauno profesionāļu atbalsta programmas, stāstīja Francesco. Turklāt pilna atdeve no tā pagaidām vēl nav redzama, jo programmas sākušās, kad abi brāļi jau spēlējuši profesionālā līmenī. Taču arī viņiem nacionālā federācija būtiski palīdzējusi, un Molinari sagaida, ka PGA Eiropas tūrē Itālija drīz vien būs krietni plašāk pārstāvēta.

Pēdējās izmaiņas , 08.04.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē