Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmā olimpiskā sesija

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesija ceturtdien pagāja visai mierīgās noskaņās, taču golfam tik un tā tas bija īpašs notikums. Var pat teikt, ka ir pieveikts vēl viens vēsturisks pakāpiens Latvijas golfa neilgajā vēsturē, pirmo reizi iegūstot balstiesības olimpiešu saimē.

Sesijā, kurā pieņēma LOK budžetu 2010. gadam un izskatīja izmaiņas LOK statūtos, piedalījās Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents Vitauts Tučkus un LGF ģenerālsekretāre Santa Puče. Debatēs Tučkus sesijas dalībniekus īsumā iepazīstināja ar šībrīža golfa saimniecību Latvijā, kā arī aicināja citus olimpisko sporta veidu pārstāvjus pašiem atbraukt uz kādu golfa laukumu, lai iepazītu spēli gan kā sporta veidu, gan kultūru.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis interesējās, vai Latvija golfā būs pārstāvēta 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, uz ko LGF prezidents varēja atbildēt, ka golfa sabiedrība vismaz ļoti centīsies un izdarīs visu iespējamo, lai tas notiktu.

Golfa kļūšanai par olimpisko sporta veidu ir arī savs praktisks labums. LOK pārskatot olimpisko sporta veidu finansēšanas sistēmu, LGF šogad saņems 6000 latu finansiālu atbalstu. Ar šādu summu vien būtu par maz, lai nodrošinātu Latvijas komandas dalību vienos mačos - pasaules amatieru čempionātā Argentīnā, tomēr pašreizējā ekonomikas situācijā tas tomēr ir jūtams finanšu pienesums.

Ja arī kādam retam LOK sesijas dalībniekam golfa piesaukšana vēl šķita eksotiska, tad viņam bija vēl jo pārsteidzošāk uzzināt, ka ne jau tikai Rīgā spēlē golfu. Valmierieši var pamatoti lepoties ar "Avotu" kompleksu, kur golfs sadzīvo ar BMX un vēl vairākiem sporta veidiem. Ne velti LOK sesijā Valmieru un Ventspili minēja kā dažas no sportā visatsaucīgākajām pašvaldībām.

Pēdējās izmaiņas , 25.03.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē