Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules kauss Itālijai

Par viena sitiena tiesu svētdien pirmo reizi Pasaules kausa izcīņas vēsturē uzvarēja Itālijas golferi. Brāļi Edoardo un Francesco Molinari Ķīnā apsteidza gan pirms pēdējās kārtas vadībā bijušo Īrijas komandu, gan līdzšinējos trofejas īpašniekus zviedrus.

Turnīra pēdējās bedrītes izspēlē reti kurš būtu gatavs riskēt ar savu naudu un prognozēt Itālijas uzvaru. Edoardo otrajā sitienā trāpīja bunkurā, taču brālis neļāvās stresam un piesita bumbiņu pusmetra attālumā no karoga. Četru kārtu summā brāļu Molinari rezultāts bija -29 zem PAR.

Pēc uzvaras Molinari pateicās veiksmei 12. bedrītē, kad 30 pēdu garš ripinājums laimīgi beidzās ar bērdiju. Pēc vēl viena bērdija arī 13. bedrītē itālieši noticēja, ka var pamatoti cerēt uz uzvaru.

Savukārt Zviedrijas duets Henrik Stenson un Robert Karlsson turnīra četrās dienās pieļāva tikai vienu bugiju, lieku sitienu izdarot pēdējā kārtā 8. bedrītē. Tomēr ar šo klupienu pietika, lai paliktu otrie. Savukārt īri Rory McIlroy un Graeme McDowell pēdējo raundu nospēlēja nestabili, un ar -2 pēdējās 18 bedrītēs uzvarai bija par maz.

"Mission Hills" laukumu komplekss tā īpašniekiem izmaksāja 1,5 miljardus dolāru, un arī balvu fonds Pasaules kausa turnīrā bija respektabls, tomēr pasaules visspožākajām zvaigznēm ar 5,5 miljoniem dolāru bija par maz, lai steigtos uz Ķīnu. Uzvarētāju guvums bija 1,7 miljoni.

Pasaules kausa izcīņas rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 02.12.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē