Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Kilometrāža pret meistarību

Ticis pie uzvaras "Australian Masters", Tiger Woods ļāvās skaļākām pārdomām, vai dzimtajā Amerikā golfa laukumu arhitektūras idejas tiek virzītas uz pareizo pusi. Koncepcija galveno uzmanību pievērst laukuma garumam un grīnu kvalitātei, pasaules ranga līderim nebūt nešķiet iedvesmojoša.

"Kingston Heath" 7059 jardu (6455 metru) laukums ir īsākais, kādā Woods šogad spēlējis, taču tas uzvarētājam bijis tīkams. "Man vienmēr ir patikuši laukumi, kur jādomā, kā virzīties uz priekšu," teica Woods.

Tādā laukumā kā "Kingston Heath" netrūkst bedrīšu, kur var sākt ar draiveri vai 3. vudu un pretendēt uz drošu bērdiju. "Taču tam ir sava cena - ja bumba būs nepareizajā pusē, tā var nonākt bukuros vai krūmos, kur būs nespēlējama. Savukārt no tālākas distances gaida diezgan smagi sitieni ar dzelžiem, un atliek izvēlēties īsto variantu," stāstīja čempions.

Pārdomāta golfa paraugus Woods nodemonstrēja arī Austrālijā. Stāvot 13. bedrītes starta vietā, un apdomājot, ko darīt 354 jardu distancē, viņa roka kādu laiku balstījās uz draivera mices. Ar draiveri varēja tikt tuvu grīnam vai pat uz tā, vēlāk gūstot vieglu bērdiju.

Taču Woods paņēma 3. dzelzi un izsita bumbiņu fērveja vidū. Lai arī karogs atradās bedrītes tuvajā galā, un no fērveja bija jārēķinās ar sarežģītu piču. Pēc stiena ar vedžu Woods no divarpus metriem netrāpīja bērdija putu, tomēr tas nemazināja viņa pārliecību, ka starta vietā izvēlējies pareizu nūju.

"Droši vien būtu sitis ar draiveri, ja būtu tālais karogs. Tad pičam paliktu viss grīns," paskaidroja vēlāk pie uzvaras tikušais golferis.

Woods arī iepriekš ir atgādinājis, ka draiveris nav Dieva vietnieks golfa somā - 2006. gadā par "British Open" čempionu "Royal Liverpool" laukumā viņš kļuva, 72 bedrītēs izdarot tikai vienu sitienu ar draiveri.

Turklāt "Kingston Heath" spēli sarežģīja cieti grīni, no kuriem bumbiņa atlēca, nebūt netaisoties iegriezties atpakaļ un apstāties.

"Amerikā neuzturētu tik sausus grīnus. Amerikā ir pieņemts uzskatīt, ka golfa laukuma perfektumu nosaka grīni. Visi cenšas grīnus izmērcēt un taisīt tādus kā "Augusta National". Darot tā, grīni kļūst mīkstāki, un mums ir vieglāk uz tādiem spēlēt. Tad arī jācenšas padarīt laukumus arvien garākus. Taču pietiek uzturēt laukumus ātrus, lai tie pēkšņi izrādītos sarežģīti," izklāstīja Woods. 

ASV visi esot kļuvuši apsēsti ar laukuma distanci, taču Woods - nē. "Esmu jau teicis, ka laukumam nav jābūt 7500 jardu garam, lai tas būtu sarežģīts," viņš teica. Piemēram, ASV PGA čempionāts šogad notika 7017 metru (7674 jardu) garajā "Hazeltine" laukumā.

Tikmēr "Kingston Heath" ģenerālmenedžeris Gregg Chapple norādīja, ka laukumu distances pagarinātāji cīnās pret golfa inventāra ražotājiem, bet meistarības testam ir vajadzīgs kas cits.

Pirms "Kingston Heath" būvēšanas padoms lūgts izcilajam Harry Vardon, kurš ieteicis būvēt pietiekama garuma laukumu, kas izturēs pārbaudi ar laiku. Spriežot pēc Woods atsauksmēm, tas ir izdevies.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē