Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar vietām rangos

Pasaulē noslēdzoties amatieru sezonas sacensībām, rīkotāji apkopojuši dažādas rangu tabulas, kur redzami arī vairāku Latvijas spēcīgāko spēlētāju vārdi. Skaitļu izteiksmē no virsotnēm tie gan ir patālu, taču pagaidām nav būtiska pamata sagaidīt ko citu.

Zinot, ka diez vai atradīsies daudz amatieru, kuri savu sacensību kalendāru pakārto iespējai gūt maksimāli daudz punktu pasaules vai Eiropas rangā, ieņemtās vietas šajos reitingos, it īpaši tālāk no spices, ir ar visai pamatīgu nosacītības piedevu.

Eiropas dāmu amatieru rangā 212. vietā ir Laura Jansone, taču turpat blakus 217. vietā ierindota arī Linda Dobele. Šajā reitingā neatrast ne Kristu, ne Māru Puisītes.

Uz lielākas rezultātu bāzes ir balstītas Latvijas meiteņu pozīcijas Golfweek/Sagarin reitingā, kur uzskaitīti ASV augstskolu sporta (NCAA) turnīros gūti panākumi. Šādā vērtējumā Jansone studentu golferu rangā ir 212. vietā, bet Krista Puisīte pagaidām ierindota 425. pozīcijā.

Golfweek/Sagarin reitinga aprēķinos izmanto matemātisku formulu, kas ļauj kārtējās 52 nedēļās uzskaitīt katra dalībnieka panākumus attiecībā pret citiem reitingā iekļautajiem. Tātad augstākas vietas nodrošināšanā svarīgāka par rezultātu sitienu spēlē ir turnīrā ieņemtā vieta. Tiek ņemts arī vērā, cik spēcīgs ir katru sacensību sastāvs.

Savukārt kungiem tiek uzskaitīts pasaules amatieru rangs, no kura Eiropas rangu veido, vienkārši atmetot pārējo kontinentu spēlētājus. Pasaules rangā Kārlis Broders ir 1454. vietā, bet Mikus Gavars ar šovasar gūto uzvaru "Swedbank Latvian Open" ir nodrošinājis 2837. vietu.

Pēdējās izmaiņas , 17.11.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē