Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Diplomātu kauss atdzimst ar hole in one

Labas lietas nepazūd - tās tikai pārtop vēl labākās un parādās no jauna. Pēc piecu gadu pārtraukuma sestdien "Viesturos" atkal risinājās Diplomātu turnīrs, kur komandu spēlē sacentās ārvalstu pārstāvniecību darbinieki, viņu Latvijas kolēģi un rīkotāju aicināti dalībnieki. Lieliskajā pasākumā kā rudens oga uz svētku tortes bija Vitauta Tučkus hole in one.

"Viesturi" savulaik bija diplomātu iecienīti, jo citur spēlēt golfu Latvijā nebija iespējams, bet interesentu netrūka. Taču pat viszaļojošākais dārzs bez gādīgas rokas aizaug un, ar sirdi golfā iesaistītajiem Latvijas ārlietu speciālistiem pārceļoties strādāt ārzemēs, jaukās tradīcijas izsīka.

Lai labās tradīcijas atdzīvinātu, pirms pāris gadiem Inese Liepiņa apņēmās diplomātus atkal pulcēt uz kopīgu golfa pasākumu, kurā būtu gan draudzīgs turnīrs, gan iespēja iesācējiem spēli iepazīt treniņlaukumā. Neraugoties uz visām rīkošanas grūtībām, Liepiņa solīto paveica godam, sarīkojot lielisku cunftes pasākumu, ko klātesošie ārzemju kolēģi augstu novērtēja ne tikai publiskās uzrunās, bet arī savstarpējās sarunās.

Ne mazsvarīgi, ka turnīram bija izgādāta viena no jaukākajām un saulainākajām septembra sestdienām, kas ļāva golferiem izbaudīt spēli un skaisto ainavu. Kā pārliecinājās golfs.lv, viens otrs dalībnieks, kas "Viesturos" bija pirmo reizi, ne tikai sajūsminājās, bet uzreiz jau kala plānus, kad atgriezties uzspēlēt nākamo reizi.

Kā jau katrā turnīrā, arī sacensībās, kur spēlēja vēstniecību darbinieki no Amerikas, Eiropas un Āzijas valstīm, lielākos aplausus izpelnījās uzvarētāji. Pārliecinoši labākais bija Kanādas vēstnieka Latvijā Scott Heatherington un Tučkus duets, kuri vienīgie labākās bumbas izspēlē finišēja ar PAR atbilstošu rezultātu.

Oficiāla bija scramble neto ieskaite, kurā Heatherington un Tučkus tuvākos konkurentus apsteidza par četriem sitieniem. Tātad ne jau tikai Tučkus hole in one 7. bedrītē palīdzēja pirmās vietas ieguvējiem būt labākajiem un saņemt balvas, kā redzams 'Dienas foto'.

Atstāt Kanādas vēstniekam bedrītes izspēlē tikai skatītāja un līdzjutēja pienākumus Tučkus prata ar veiksmīgu 4. dzelža vēzienu. Sākotnēji gan šķitis, ka bumba lidos kādu metru sāņus, taču pēc tās piezemēšanās uz grīna ātri vien kļuva skaidrs, ka "Viesturos" būs jāatzīmē laukuma otrais hole in one šogad.

Laikam jau Latviju varētu popularizēt kā hole in one golferu nāciju, jo Tučkus spēles partneri savām acīm pirmo reizi redzēja bumbiņas iesišanu bedrītē ar vienu sitienu, savukārt Latvijas Golfa federācijas prezidents varēja necili piebilst, ka viņš jau neko, bet, lūk, citā flaitā spēlējošais Armands Puče hole in one jau iesitis ne vienu reizi vien.

Taču apmierināti ar lieliski pavadīto dienu bija ne tikai laureāti. To, protams, veicināja kopīgas pusdienas "Viesturu" kluba mājas terasē, un, kas zina, varbūt izdosies iecere Mārupes pusē atjaunot diplomātu golfa klubiņa darbību. Atdzimušais Diplomātu kausa turnīrs to noteikti būs veicinājis.

Pēdējās izmaiņas , 19.09.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē