Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar VW uz finālu Skotijā

Salienas sezonas vērienīgākais turnīrs arī šogad raisīja respektu - "Volkswagen Masters" Baltijas reģionālās sacensības bija pulcējušas vairāk nekā simtu dalībnieku, golferiem divas dienas sacenšoties par ceļazīmēm uz pasaules finālu. Reģionālo turnīru uzvarētāji oktobrī tiksies Glenīglsas plašumos Skotijā, kurp pošas arī trīs Baltijas turnīra veiksminieki.

Divu dienu turnīra formāts golferiem jau laicīgi atgādināja, ka ar vienas dienas lielo veiksmi var būt par maz, lai rudenī iepazītu Skotijas golfa nacionālās īpatnības. Pēc visu handikapa grupu spraigām cīņām laimīgie lielās balvas ieguvēji svētdien bija Einārs Mednis, Martynas Gedvilas un Staņislavs Sabitovs.

Zemāko handikapu grupā, kur nejaušību ietekmei allaž ir mazāka vara, pēc pirmās dienas vadībā ar trīs neto sitienu pārsvaru bija izvirzījies Andrejs Bobrovs, kurš laukumu izspēlēja ar PAR atbilstošu bruto rezultātu. Otrais bija Andris Keisels, bet Mednis ieņēma 3. vietu, zaudējot līderim piecus sitienus.

Otrā diena ieviesa savas korekcijas ne tikai laika apstākļos - atsalums Bobrova rezultātā atvirzīja viņu aiz laureātu trijnieka. Pēc vienāda summārā neto rezultāta nodošanas pie pusdienām varēja ķerties Keisels un Mednis, taču izšķirošs izrādījās reglamenta punkts, kas vienādu rezultātu gadījumā priekšoku deva spēlētājam ar labāku otrās dienas rezultātu.

Līdz ar to Mednis jau otro reizi turnīra vēsturē kļuva par "Volkswagen Masters" finālsacensību dalībnieku - iepriekš izspēlētajai Dienvidāfrikai Salienas grīnkīpers tagad varēs pievienot iespaidus no golfa pirmdzimtenes Skotijas.

Tāpat kā citus gadus arī šoreiz spēlētājiem visus ar dalību pasaules finālā saistītos izdevumus segs rīkotāji. Savukārt Baltijas turnīra dalībnieki varēja koncentrēties augstu rezultātu gūšanai, jo visas citas rūpes bija tikai rīkotāju ziņā.

Otrajā handikapu grupā (HCP 15,5-26,4) neapturams bija Gedvilas, parūpējoties, lai otro gadu pēc kārtas pasaules finālā būtu pārstāvēta arī Lietuva. Pirmajā dienā nospēlējis ar neto 63 sitieniem, otrajā kārtā lietuvietis bija gana stabils, lai nepalaistu garām Aigaru Griņjo vai Nauri Driksnu, kam svētdien bija labāki rezultāti.

Nebija grūti iedomāties, ka fantastiski cipari uzvarai būs nepieciešami trešajā handikapu grupā, kur ieskaite bija stableford punktu spēlē. Uzvarētājs Sabitovs divu dienu summā savāca 89 punktus un par septiņiem punktiem tika garām Janam Ciukšo, kurš pēc pirmās kārtas bija vadībā ar 43 punktiem.

Turnīrā spēlēja ne tikai Baltijas valstu golferi, taču citu valstu pārstāvji pie starta varēja tikt tikai ar nosacījumu, ka viņus ar Dzintarjūras šo krastu nopietni saista dzīvesvieta vai profesionālā darbība.

Salienā bija gādāts, lai Baltijas nosaukums būtu ne tikai turnīra nosaukumā - laukumā plīvoja trīs valstu karogi un, kā jau ierasts "Volkswagen Masters", bija aplūkojami arī sponsora visdažādāko modeļu un krāsu auto.

Uzvarētājiem tagad jātrenējas finālam un kopā ar pārējiem golferiem jācer, ka ar tikpat plašu vērienu Baltijas "Volkswagen Masters" sacensības Salienā notiks arī nākamgad.

Pēdējās izmaiņas , 23.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē