Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Atlūgums golfa dēļ

Krītot azartā, izvērtēt reālo situāciju kļūst arvien grūtāk, un nereti tieši golfa dēļ tādā gadījumā nākas piedzīvot karjerā nepatīkamākos brīžus. Dienvidkorejas premjerministrs Lee Hae-Chan otrdien iesniedza atlūgumu, jo viņš šomēnes dzelzceļnieku streika laikā bija spēlējis golfu, nevis risinājis krīzes situāciju.

Lee Hae-Chan atlūgumu Dienvidkorejas prezidents Roh Moo-Hyun nekavējās pieņemt.

Politiskie pretinieki un daži laikraksti kritizēja Lee par to, ka viņš nebija parūpējies par valdības reakciju uz streiku. Prezidenta preses sekretārs paziņoja, ka Lee nožēlo problēmas, kuras viņš radījis ar "netaktisku" rīcību.

Lee golfu spēlēja 1.martā, kad Dienvidkorejā ir valsts svētki. Tajā pašā dienā notika dzelzceļnieku streiks, un 53 gadus vecais Lee dabūja piparus par to, ka nebija atgriezies darbā, lai risinātu streika radītos sarežģījumus.

Sākotnēji Lee vājību uz golfu uzskatīja par sīku pārkāpumu, taču par īstu skandālu tas kļuva viņa izvēlēto spēles partneru dēļ. Kritiķi nekavējās norādīt , ka viens no viņa spēles partneriem ir ar kriminālu pagātni, bet citi grib lobēt sev vajadzīgās lietas.

Opozīcija pat pieprasīja uzsākt kriminālizmeklēšanu, jo Lee pats neesot maksājis ne par spēli, ne par pusdienām.

Vēl relatīvi nesen valsts ierēdņiem golfu bija vienkārši aizliegts spēlēt, un spēles elitārisma aura Dienvidkorejā izgaist visai lēni.

 

Pēdējās izmaiņas , 14.03.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē