Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Ģimeniskās noskaņās

Neraugoties uz amatieru un profesionāļu golfa skaidri izteiktajām atšķirībām, kaut kāda līdzība bija vairākiem svētdien ar Latvijas golferu dalību noslēgtajiem turnīriem. Gan profesionāļu mačos "SAS Masters" tūres posmā Lietuvā, gan "Viesturos" Ģimeņu kausa izcīņā spēlēja vienlīdz daudz dalībnieku, kas viens otru varētu jau būt gana labi iepazinuši.

Lietuvā līdz trīs sacensību dienas ilgušā "The Capitals Masters" finišam tika 43 golferi, un šādā profesionālajam golfam ne tik lielā ģimenē no latviešiem veiksmīgākais bija trešo desmitu noslēgušais Kārlis Broders. Tāpat kā dienu iepriekš Broders nospēlēja ar 74 sitieniem (+3 virs PAR), bet turnīra summā viņš ar +14 virs PAR bija otrais labākais amatieris.

Lielāki plusi (+10) pēdējā kārtā liedza augstākas pozīcijas ieņemt Arturam Krukovam (summā +19) un Dāvim Pukstam (+23), kuri ieņēma attiecīgi 35. un 38. vietu. Trešā diena "The Capitals Golf Club" laukumā iezāģēja arī Reinholdam Pīrāgam, kurš pēdējās 18 bedrītēs sapelnīja gandrīz tikpat daudz plusu (+11), cik pirmajās divās dienās kopā, un tas nozīmēja dalītu 38. vietu ar Pukstu.

Krukovs un Puksts kā profesionāļi saņēma arī kādu kripatiņu no 20 000 eiro balvu fonda, taču ar nedaudz vairāk kā 100 eiro golferim nenosegt pat visus izdevumus. Uzvarētājs dānis Lasse Jensen summā nospēlēja ar -8 zem PAR un nopelnīja 4000 eiro.

Tikmēr "Viesturos" Ģimeņu kausa posmā veiksmīgā diena bija nupat kā Latvijas junioru čempionātā spēlējušajiem brālēniem Dainim Rizikam un Robertam Bišam, kuri uzvarēja gan HCP neto ieskaitē, gan scramble sitienu spēlē.

Pārējos laureātus HCP neto vērtējumā Ingrīdu un Hariju Barisus, kā arī Evitu un Vilni Priedīšus uzvarētāji apsteidza par diviem neto sitieniem. Kā jau allaž, arī šoreiz Ģimeņu kausa turnīrs "Viesturos" izpelnījās golferu atsaucību, pulcējot uz starta 21 ģimenes komandu.

Īpašu attieksmi Ģimeņu turnīrā bauda dāmas - ar Ģirta Rēvalda labvēlību piešķirtā "Veselības centra 4" dāvanu karte par tālāko izsitienu šoreiz nonāca Lidijas Gavrilovas īpašumā.

Ģimeniskā noskaņā svētdien pulcējās arī iesācēji uz savu turnīru Salienas Dārzu laukumā, kur vislabāk veicās Mārim Zaķītim un Aigai Nesaulei.

"The Capitals Masters" rezultāti:

Pēdējās izmaiņas , 02.08.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē