Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ik dienu golfa nedēļas pasākumos

Nākamā nedēļas nogale tuvojas ar "Swedbank Latvian Open", taču tas vēl nenozīmē, ka atliek vien lūkot pēc vietas skatītāju rindās. Šogad "Latvian Open" būs tikai kulminācija veselai golfa nedēļai "Ozo" laukumā kopā ar "Swedbank". Jau šo svētdien, 2. augustā, būs pirmais pasākums ģimenēm, kas labprāt tuvāk iepazītu golfu.

Ikviena ģimene, kas 2. augustā ieradīsies "Ozo" laukumā, varēs noskaidrot jebkādus jautājumus par golfu, kliedēt mītus un izdibināt patiesību.

Jau nopietnākiem spēlētājiem pirmdien vakarā būs iespēja pirmo reizi oficiāli noteikt Latvijas diženāko tālsitēju kungu un dāmu konkurencē. Konkurss risināsies "Ozo" 7. bedrītē, un ieskaitīs veiksmīgāko no trim sistajām bumbām ar nosacījumu, ka tai jāapstājas fērveja robežās.

Dienu vēlāk revanšam varēs posties īsās spēles meistari, lai parādītu savu meistarību tik svarīgajā spēles elementā. Rīkotāji būs sagatavojuši visdažādākos 10 pārbaudījumus, kur gūtā punktu summa arī būs noteicošā uzvarētāja noteikšanā.

Savukārt trešdien pietiks ar vienu nūju, lai parādītu, cik grūta vai viegla ir ripināšana uz grīna. Te būs pieci vingrinājumi, un atliks tos izspēlēt ar mazāko sitienu skaitu, lai tiktu pie balvas. Nevienā no konkursiem nav dalības maksas - vajadzīgs tikai mazliet apņēmības un gatavība atsaukties izaicinājumam. 

Ceturtdien, tuvojoties nedēļas nogalei, "Ozo Golf Club" kļūs par īsto vietu korporatīvam golfa pasākumam, kur kopā ar "Swedbank" klientiem, partneriem un "Ozo" kluba vadību piedalīties dažādos konkursos, kā arī sarunās par un ap golfu nonākt pie atziņas par vēsturiskās spēles īpašo un nepārvērtējamo lomu pasaules korporatīvajā kultūrā.

Arī no piektdienas līdz svētdienai visi būs laipni gaidīti "Ozo Golf Club" - meistarīgi daudzu valstu golferi trīs dienas cīnīsies prestižākajā Latvijas amatieru turnīrā, un draudzīgs līdzjutēju atbalsts lieti noderēs. Tātad veselu nedēļu ikvienam būs iespēja līdzdarboties saistošā un interesantā pasākumā, kuru vainagos "Swedbank Latvian Open" čempionu kausu pasniegšana.

Swedbank golfa nedēļa

(2.-9. augusts, Ozo Golf Club)

2. augusts – Ģimeņu diena golfa laukumā

Vai golfs ir bagāto sports? Kāpēc somā tik daudz nūju? Vai zāle golfa laukumā ir mākslīga? Kāpēc golfs ir lētāks par kalnu slēpošanu? Vai golfu spēlē tikai pensionāri?

Uz šiem un citiem jautājumiem Jūs saņemsiet atbildes, ja piedalīsieties Ģimeņu dienā. Pasaulē par golfu populārāks ir tikai futbols, bet nav neviens sporta veids, kam ir tik lieli panākumi sporta komercijā. Arī pasaules vislabāk atalgotais sportists ir golfa spēlētājs, bet mēs Latvijā varam lepoties ar Ozo Golf Club laukumu, kas ir labākais Baltijā un viens no kvalitatīvākajiem Ziemeļeiropā.

3. augusts – Latvijas labākais tālsitējs (Golfa simfonija)

Pirmoreiz Latvijas golfā tiks reģistrēts oficiāls tālsitiens – tiks noteikts spēlētājs, kas spēj vistālāk raidīt laukumā golfa bumbiņu. Iespēja piedalīties ikvienam, kam ir pārliecība par savu varēšanu. Konkurss notiks laukuma 7. bedrītē. Katram spēlētājam tiek dotas 3 iespējas, no kurām labāko rezultātu ieskaita. Tālsitiens tiek reģistrēts, ja bumbiņa piezemējas laukuma robežās (fairway). Ieskaitē atsevišķi tiek vērtēti kungi un dāmas.

Sākums: pulksten 18:00

4. augusts – Latvijas labākais īsās spēles meistars. (Golfa akadēmija)

Treniņlaukumā tiek izveidoti dažādi šķēršļi un mērķi, kur par katru veiksmīgu sitienu spēlētājs saņem punktus. Pavisam ir desmit elementi, kuros noskaidro labāko punktu summas ieguvēju, sākot ar sitieniem no smiltīm un – beidzot ar mēģinājumu izsist bumbu no garas zāles. Golfā tā sauktajai īsajai spēlei ir liela nozīme, kur izteikti parādās spēlētāja tehniskā varēšana un spēja piezemēt bumbiņu noteikta laukuma robežās.

Sākums: pulksten 18:00

5. augusts – Latvijas labākais bumbiņas puterētājs jeb ripinātājs. (Golfa klasika)

Treniņlaukumā uz grīna tiek izveidoti 5 dažādi vingrinājumi, kas spēlētājiem jāuzveic ar bumbiņas ripinājumu. Uzvaru izcīna spēlētājs, kas iegūst vismazāk sitienu. Golfā ripināšanai ir lielākā nozīme – nav nozīmes tālu sist, ja beigās vienalga bumbiņu nespēj ieraidīt bedrītē. Ne vienmēr labākie tālsitēji spēj uzvarēt golfa turnīros, bet labākie puterētāji to iespēj visai bieži.

Sākums: pulksten 18:00

6. augusts – Korporatīvais golfs, partneru un klientu pēcpusdiena golfa laukumā.

Iepazīšanās ar golfa spēli un laukumu. Vai zāli patiešām jāpļauj katru dienu? Kāpēc golfu spēlē cimdos? Vai spēlētāji laukumā sarunājas? Uz šiem un citiem jautājumiem Ozo Golf Club sniegs atbildes, parādīs iemaņas un – izspēlēs dažādus konkursus. Golfs kā pasaules korporatīvās kultūras būtiskākā sastāvdaļa – tas viss kopā ar Swedbank klientiem, partneriem un Ozo Golf Club vadību.

7.-9. augusts – Swedbank Latvian Open

Latvijā prestižākais amatieru golfa turnīrs, kas vienkop pulcē spēlētājus no tuvām un tālām zemēm. Pēc pirmajām divām dienām notiek kvalifikācijas ieskaite, bet trešajā dienā spēlē tikai labākie. Favorītu lomā noteikti būs viens no pēdējo gadu neapstrīdamajiem Latvijas golfa līderiem Kārlis Broders, bet ar viņu nopietni konkurēs labākie Igaunijas, Krievijas, Somijas un Zviedrijas kolēģi. Lai uzvarētu Swedbank Latvian Open, trijās dienās jāpieveic 54 laukuma bedrītes ar iespējami mazāku sitienu skaitu.

Pēdējās izmaiņas , 31.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē