Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Teorija tomēr spēcīgāka

Nebūt nebija tā, ka svētdien "Viesturu" laukumā hole in one bedrītes izspēlē pilnīgi visi golferi paliktu bez aplausiem. It īpaši vairāku dāmas pirmie sitieni 7. bedrītē atgādināja, ka lielās balvas gūšana ar vienu sitienu kādreiz arī mūsu pusē varētu nebūt tikai golfa teorijas jautājums, tomēr šoreiz ķirškrāsas "Lexus" vēl palika saimnieku staļļos.

Bet kas zina, varbūt kāda fundamentāla kļūda tika pielaista gatavojoties lielā Hole in One nomedīšanai? Visu zinošie golfa statistiķi ir šo to parēķinājuši, un daži fakti prātīgam golferim noteikti noderēs nākamajā Hole in One turnīrā.

Kas ir vajadzīgs, lai gūtu hole in one? Nūja un bumba? Taisnība, taču ne jau kura katra. Līdzšinējie pasaulē apkopotie dati liecina, ka vajadzīgs 7. dzelzis un "Titleist" bumba - ar šādu kombināciju bedrīti savaldzināt esot visvienkāršāk. Ja ar 7.dzelzi "Viesturu" 7. bedrītes 176 metri kādam golferim šķiet pārāk tāli, neko darīt - jāaudzē sitiena distance... Dāmām jau šoreiz 129 metri bija labam mēģinājumam pateicīgāki.

Starp citu, droši vien apdrošinātāji būs inspirējuši Hole in One balvu solīt svētdien, jo tieši šajā nedēļas dienā supersitieni ir viskūtrākie uz parādīšanos. Vai kāds Latvijā ir dzirdējis par hole in one turnīru piektdienā? Loģiski, ka nav, jo tieši nedēļas piektā diena ir tā, kad krīt vislabāk.

Lai pārbaudītu vēl vienu statistisku postulātu, nedrīkst aizmirst izspēlēt kādu raundu precīzi pēc nedēļas (ak, laimīgie Latvijas senioru čempionāta dalībnieki...!), jo tieši 19. jūlijs ir gada vis vis vis piemērotākā diena, lai pārsteigtu bedrīti ar vienu sitienu. Vēl jo labāk, ja izdotos šādam mērķim nolūkot 138 metrus garu bedrīti, jo tieši tādās krīt visbiežāk!

Mēdz jau teikt, ka hole in one ir visai attāls sakars ar golfera meistarību, taču ar pliku veiksmi arī noteikti būs par maz. Īstajiem Hole in one vislabāk patīkt spēlētāji (pareizā proporcija - uz katriem četriem kungiem pa vienai dāmai) ar handikapu 13,7, it īpaši tie, kam ir tieši 44 ar pus gadu.

Vēl viens pierādījums, ka Latvijas golferiem nav ko skumt par arvien nākotnes miglā maldošos lielo hole in one balvu, ir skaidrā norāde, ka īstais trāpīgais sitējs ir ar 17 gadu praksi golfā. Tātad kāds gadiņš vēl varētu būt jāpagaida.

Par šoreiz "Viesturos" balvā solītā "Lexus" palikšanu bez golfera pie stūres neviens gan daudz neskuma. Pirmais sitiens 7. bedrītē bija intriģējoša, taču tikai viena epizode golfa spēlei tik lieliskā dienā. Un kā jau allaž turnīros, īpaši smaidīgi bija uzvarētāji.

Guntars Dobelis stableford spēlē palika nepārspēts kungu spēcīgākajā HCP grupā, atstājot aiz sevis Ilmāru Nagli junioru un senioru. Savukārt dāmām savās handikapa grupās labākās bija Daiga Puisīte un Skaidrīte Verbicka.

Trīskāršs mezgls laureātu saraksta augšdaļā bija otrajā handikapu grupā kungiem, un, atraisot to pēc zemākā handikapa metodes, visaugstākajā pozīcijā nostājās Andris Rodze, pārējās vietas trijniekā atstājot Rūdolfam Ķellem un Tomam Redliham. Savukārt trešajā grupā kungiem nepārspēts palika Normunds Sams.

Pēdējās izmaiņas , 12.07.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē