Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Lieliska iespēja kļūt gudrākam

Sadarbība ar Karalisko un Antīko Sentendrjūsas klubu (R&A) devusi Latvijas golfa sabiedrībai vēl vienu lielisku iespēju – sacensību rīkotājiem un varbūt arī vienkārši interesentiem pavēries ērts ceļš uz R&A trīs dienu golfa noteikumu apmācības sesiju, kas septembra beigās notiks Čehijā.

Dalībai R&A noteikumu skolā organizatori Latvijai rezervējuši piecas vietas, kas, cerams, tiks pilnībā izmantotas, paturot prātā, ka Latvijā sacensības notiek gan trijos klasiskajos laukumos, gan arī ārpus Rīgas un tās tuvākās apkārtnes.

Rīkotāju publicētā programma pārliecina, ka seminārs ne tuvu nebūs garlaicīga nīkšana pie grāmatas un teoretizēšana. Noteikumu situācijas tiks apgūtas laukumā, tostarp demonstrāciju un lietišķas spēles, jeb inscenētu situāciju veidā. Tāpat plānota situāciju iztirzāšana pēc lielo profesionāļu sacensību televīzijas ierakstiem un tiks apgūts šis tas no psiholoģijas prasmēm, kas nepieciešamas turnīru organizatoriem.

Ar Čehijas golfa federācijas atbalstu rīkotās apmācības notiks “Golf Hostivar” kompleksā 10 kilometrus no Prāgas centra. Visiem apstiprinātajiem programmas dalībniekiem rīkotāji laicīgi izsūtīs apmācības materiālus, lai būtu iespēja pagatavoties jau mājās.

Paredzētas arī praktiskas apmācības golfa laukumu sagatavošanai sacensībām, tiks doti padomi organizatoriskos jautājumos un, protams, neizpaliks dažādu noteikumu aspektu analīze, izmantojot dažādus vizuālos materiālus. Būs arī iespēja nokārtot R&A eksāmenu golfa noteikumos.

Dalības maksa par trīs dienu apmācību ir augstākā mērā demokrātiska – 75 mārciņas par personu. Programmas dalībniekiem pēc sakontaktēšanās ar rīkotājiem arī tiek piedāvāta īpaša cena Prāgas viesnīcā “Intercontinental”.

Latvija pieteikt savus dalībniekus var līdz Jāņiem. Ja laukumi ir pārliecināti, par nepieciešamību kādam savam pārstāvim uz Čehiju doties, bet vēl nav skaidrības par personālijām, tas nebūtu būtiski. Galvenais ir piesakāmo personu skaits, bet vārdus varēs precizēt arī vēlāk.

Trīs dienu apmācību programma turklāt saplānota tik parocīgi, ka braucējs no Latvijas ērta lidmašīnas grafika dēļ Prāgā var ierasties piektdien no rīta, bet svētdien vakarā jau lidot mājup.

Zinot, cik aptuvena mūsu pusē reizēm mēdz būt izpratne pat par noteikumu pamatiem, noteikti būtu nepieciešami cilvēki, kas noteikumus pārzinātu līdz smalkākajām niansēm, un kur gan to paveikt vēl labāk nekā R&A piedāvātos kursos?

Interesenti ir aicināti pieteikties Latvijas Golfa federācijā pie Santas Pučes.

Pēdējās izmaiņas , 25.05.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē