Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krista uz Teksasu!

Nākamajā mācību gadā Latvija ASV augstskolu golfā būs pārstāvēta jau ar divreiz lielāku skaitu spēlētāju - šonedēļ vienošanos ar Teksasas Valsts universitāti (TVU) parakstīja Krista Puisīte. Tādējādi Latvijas amatieru čempionei izdevies piepildīt sapni gan par golfa un mācību apvienošanu Amerikā, gan arī iekļūt kādā no dienvidu puses universitātēm, kur klimata dēļ ilgāk iespējams trenēties un spēlēt patīkamākos laika apstākļos.

Vienošanās garantē Puisītei vietu augstskolā un nepieļauj iespēju viņai pievienoties kādai citai universitātei. Kristai bija iespēja izvēlēties kādu no vairākām ASV augstskolām, taču tieši Teksasā piedāvāti visizdevīgākie nosacījumi. TVU bija tik ieinteresēta parakstīt līgumu, ka garantēja 18 gadu vecajai spēlētājai studiju maksas segšanu, stipendijas piešķiršanu, kā arī kompensāciju mājokļa īrei.

ASV studenti to sauc par full ride - tiek apmaksāts viss, kas vien vajadzīgs. Par to TVU rēķinās ar Latvijas golferes izšķirošu ieguldījumu vēl nebijušu sasniegumu kaldināšanā, un universitātes golfa programmas treneris Mike Akers neslēpj, ka līdz ar Kristas pievienošanos komandai būs pavisam citi uzdevumi.

"Mēs esam patiesi priecīgi, ka Krista [Puisīte] mums pievienojas," paziņoja Akers. "Krista ir viena no Eiropā labākajām jaunajām spēlētājām ar izcili labu vēzienu," piebilda treneris. Viņš sagaida, ka līdz ar Puisītes iekļaušanos komandā TVU golferes ASV augstskolu rangā jau nākamajā sezonā spēs pakāpties daudz augstāk par pašreiz ieņemto 90. vietu.

Teksasā Kristai būs vismaz viena spēcīga komandas biedrene - TVU parakstīja līgumu arī ar islandieti Valdis Jonsdottir. Pērn viņa guva 2. vietu Ziemeļvalstu čempionātā, kā arī uzvarēja "Cyprus Open" un "Faldo Series Grand Final" Brazīlijā.

Puisīte ir gandarīta par noslēgto līgumu, uzsverot TVU nodrošinātos ļoti labos treniņu un mācību apstākļus. Puisīti nesatrauc, ka universitāte ar viņu jau nākamajā sezonā saista lielas cerības. "Bail man nav. Jāspēlē sava spēle, un gan jau viss būs kārtībā," teica golfere, kas mācību programmā izvēlējusies studēt biznesa vadību.

Uz ASV Puisīte dosies augusta beigās, bet līdz tam šovasar vēl spēlēs arī nozīmīgākajos Latvijas turnīros. Spēlētāja gan atzīst, ka līdz vasarai būs grūtāk, jo treniņi jāapvieno ar gatavošanos vidusskolas izlaiduma eksāmeniem, taču nekāds nepaveicamais uzdevums tas neesot.

Šķiet, ka augstskolas izvēlē varētu būt izdarīta īstā izvēle - komanda rangā nav tik zemu, lai neatkarīgi no dažu meistarīgu spēlētāju piesaistīšanas tik un tā necik augstāk netiktu, kā arī nav no "visaugstākākajiem plauktiem", kur varētu būt problēmas ar tikšanu sastāvā dalībai turnīros. Un, kas nebūt nav mazsvarīgi, TVU ļoti augstu kotējas tieši kā izglītības iestāde, jo ASV Rietumu reģiona 15 štatu rangā tā ierindota pie TOP 10 robežas.

Tātad nākamgad Latvijas golferi īkšķus varēs turēt gan par Lauru Jansoni Austrumtenesijas Valsts universitātē, gan dzīvot līdzi Kristas debijai par "Lūšiem" (Bobcats) dēvētajā TVU komandā!

Pēdējās izmaiņas , 16.04.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē