Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Igauņi cīnās

Paskatoties tālāk uz ziemeļiem varētu šķist, ka tas ir spožs golfa uzplaukuma virziens – igauņi būvē arvien jaunus laukumus, piesaista spēlētājus, kā arī sponsorus sezonas lielākajiem turnīriem. Taču, cepuri kuldami kaimiņi vis nedzīvo, un ne vienam vien laukumam jārisina nopietnas finanšu problēmas, liecina kaimiņvalsts mediju informācija.

Piemēram, Kuresāres pašvaldība uzskata, ka tā pārāk daudz ir iesaistījusies zaudējumus nesošajā akciju sabiedrībā „Saaremaa Golf”. Kuresāres mēra vietnieks Kalle Koov iesaka pašvaldībai pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no tai piederošajiem 72 procentiem akciju 15,9 miljonu kronu (720 000 latu) nominālvērtībā.

Pašvaldības kopējais ieguldījums golfa laukumā mērojams desmitos miljonu kronu, un pēdējās investīcijas tika veiktas pirms gada, iegādājoties akcijas par aptuveni astoņiem miljoniem kronu.

Sagaidāms, ka „Saaremaa Golf” izdevumi šogad pārsniegs vienu miljonu kronu, un bilancē gaidāmi zaudējumi.

Savukārt Valgā tiesa trešdien lems par „Otepaa Golf” restrukturizācijas plāniem. Šobrīd kompānijai ir uzkrāts 800 000 kronu (36 000 latu) nodokļu parāds, kam vēl pieskaitāmi soda procenti.

Otepē 18 bedrīšu laukumu atklāja 2007. gada vasarā. Kopējās investīcijas golfa laukuma izbūvē bija aptuveni 70 miljoni kronu (3,15 miljoni latu). 2007. gadu kompānija noslēdza ar 8,3 miljonu kronu (373 000 latu) zaudējumiem.

Pēdējās izmaiņas , 07.04.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē