Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pļavu golfs gatavs sagaidīt 11.sezonu

Februāra vidū pļavu golfa laukumu saimnieki un golfa entuziasti satikās Valmierā, lai nospraustu mērķus jaunajai - 11. pļavu golfa sezonai. Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, pļavu golfa laukumos tiks rīkoti dažāda mēroga turnīri - būs gan pļavu golferiem jau ierastas sacensības, gan arī kas jauns un iepriekš nepiedzīvots.

Tāpat kā pērn notiks Latvijas pļavu golfa čempionāts, Kurzemes un Vidzemes kausa izcīņa, Premjera un LOK prezidentu kausa izcīņa, Valmieras čempionāts, Denderu, Dāmu un Avotu kauss. Paredzēts rīkot arī dažādas līdz šim nebijušas sacensības – Pļavu golfa komandu kausa izcīņu un individuālās match-play sacensības.

Pļavu golfa nozīmīgākās 2009.gada sezonas sacensības būs "11. Latvijas Pļavu golfa čempionāts“, kas norisināsies desmit posmos visā Latvijā un, atkarībā no laukuma pieejamības, viens posms notiks Lietuvā. Lai arī pļavu čempionāta vērtēšanas un spēles noteikumu pamatprincipi netiks mainīti, tiks ieviesti dažādi uzlabojumi, kas sacensības padarīs pieejamākas un interesantākas plašākam golferu pulkam.

Lai sekmīgi iesaistītu jaunos spēlētājus un padarītu sacensības saistošākas dažāda līmeņa meistarības golferiem, Pļavu golfa čempionāts tiks sadalīts divās līgās – pirmajā, jeb spēcīgākajā līgā, un otrajā, jeb iesācēju līgā. Pirmajā līgā spēlēs tie golferi, kuru rezultāti neatpaliek vairāk kā par 30% no uzvarētāju rezultātiem, kā arī tie, kam ir HCP kartes. Savukārt, otrajā līgā spēlēs jaunie golferi, kas tikko sākuši spēlēt un nejūtas pietiekami spēcīgi, lai sacenstos ar pieredzējušajiem golferiem, kā arī tie golferi, kas nekvalificēsies pirmās līgas prasībam. Spēcīgākie spēlētāji no otrās līgas tiks pārcelti uz pirmo līgu. Kopvērtējumā tiks vērtētas septiņas no desmit kārtām.

Spītējot vispārējai ekonomiskajai situācijai, pļavu golfa laukumi raduši iespējas paplašināties - Valmierā "Avotos“ tiks izveidotas trīs jaunas bedrītes, arī Rojas laukumu plānots paplašināt vēl par trīs bedrītēm lielāku, bet Gulbenē „"iltajos“ izveidos vienu jaunu bedrīti. Pļavu golfam pievienojies Siguldas golfa laukums "Reiņa trase“ ar trīs bedrītēm, kuras drīzumā tiks papildinātas vēl ar trīs bedrītēm. Jāatzīmē, ka līdz 9.martam iespējams pieteikties ES struktūrfondu atbalstam, kuru programmas atbalsta gan golfa laukumu paplašināšanu un uzlabošanu - jaunu bedrīšu un driving range būvniecību, gan jauna inventāra iegādi.

Pļavu golfa sapulcē pēc desmit gadu aktīvas un sekmīgas darbības Pļavu golfa asociācijas prezidents Jurģis Ābele nodeva savas pilnvaras Valmieras golfa laukuma "Avoti" saimniekam Kristapam Matisonam, kurš turpinās līdzšinējā prezidenta sekmīgo darbu sacensību organizēšanā, pļavu golfa popularizēšanā un attīstīšanā.

Ar sezonas kalendāru var iepazīties sadaļā 'Turnīri' - 'Pļavu golfs'.

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Matisons

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē