Arhīvs
28. Aprîlis, 2024. Gundega, Terēze
Pāru kaujas
rezultâti

Saliena kopā ar Jūrmalu

Kamēr golfa laukumus sedz sniegi un ledi, Salienas pārstāvji darbojas, lai nākamajai sezonai piesaistītu vairāk spēlētāju no tuvākām un tālākām valstīm. Saliena par sevi atgādinājusi vairākos tūrisma gadatirgos Skandināvijā, kur golfs piedāvāts kopā ar citām atpūtas iespējām Jūrmalā.

Janvāra vidū Jūrmala piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Matka 2009" Helsinkos. Kopā ar "Saliena Golf" Latvijas stendā kūrortpilsētu Jūrmalu pārstāvēja viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa", "Baltic Beach Hotel", un "Lielupe".

Izstādes pirmā diena un daļa otrās dienas tika veltīta tūrisma nozares profesionāļiem un žurnālistiem, kad tika rīkotas dažādas prezentācijas, tikšanās un semināri, bet atlikušās dienas tūrisma izstāde bija atvērta jebkuram interesentam.

Viesi no Somijas veido 7 procentus no kopējā tūristu skaita Jūrmalā, tādēļ kūrortpilsēta aktīvi īsteno dažādus mārketinga pasākumus un strādā ar Somijas tūrisma kompānijām un medijiem. No četrām Somijas pilsētām Rīgā ar lidmašīnu var ierasties bez pārsēšanās, tātad ceļojumi uz Latviju somiem kļuvuši daudz vienkāršāk pieejami.

Gadatirgū Helsinkos bija pārstāvētas 80 valstis un izstādi apmeklēja nedaudz mazāk kā 100 000 interesentu, no kuriem 17 000 bija tūrisma profesionāļi un žurnālisti.

Neilgi pirms viesošanās Somijā Jūrmala ar Salienas dalību līdzīgā veidā piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Reiseliv 2009" Oslo. Izstādes pirmā un otrā dienā tika veltīta tūrisma nozarē profesionāli iesaistītiem interesentiem, kad tika rīkotas dažādas prezentācijas, tikšanās un semināri, bet atlikušās divas dienas tūrisma izstādi varēja apmeklēt jebkurš interesents.

Tāpat kā somi arī viesi no Norvēģijas ir 7 procenti no tūristu skaita Jūrmalā. Ik gadu norvēģu tūristu skaits strauji aug un īpaši palielinās interese par Spa piedāvājumu kūrortpilsētā, jo tas ir augstas kvalitātes, bet lēts pēc norvēģu finansiālajām iespējām.

Tiešo lidojumu reisi uz Latviju ir no piecām Norvēģijas pilsētām, un no Rīgas lidostas līdz Jūrmalai nokļūt ir pavisam vienkārši. Norvēģijā gadatirgū tika prezentēti Jūrmalas kūrortpilsētas jaunumi, plašs dažādo tūrisma produktu piedāvājums un atpūtas iespējas. "Saliena Golf" savukārt piesaistīja apmeklētāju interesi ar atraktīviem izdales materiāliem.

Iekarot norvēģu uzmanību nav viegli - "Reiseliv 2009" gadatirgū piedalījās 2530 dalībnieki no vairāk nekā 100 valstīm. Taču necenšoties sevi parādīt, pozitīvus rezultātus būs velti gaidīt.

Pēdējās izmaiņas , 06.02.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē